Bárki megszabadulhat a régi kacatoktól, ismét házhoz mennek a lomért

2019. április 15. hétfő 14:41

Bárki megszabadulhat a régi kacatoktól, ismét házhoz mennek a lomért

Szerdáig jelezhetik szándékukat a szolgáltatónak azok, akik szeretnének ingyen megszabadulni a megunt, használhatatlanná vált bútoraiktól, egyéb kacatoktól. A tavaszi lomtalanításra április 24-én kerül sor.

 

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén tavasszal is lesz lomtalanítás Mohácson, amit ezúttal is előre egyeztetett időpontban végez majd el a szolgáltató. Mindennek az a célja, hogy ne változzanak átmeneti lomtárolóvá az utcák, vagyis csak akkor kerüljenek elé eddigi helyükről a régi bútorok, kacatok, amikor azokat elszállítják.

Aki élni szeretne az ingyenes lehetőséggel, egy regisztrációs űrlapot kell leadnia személyesen a Dózsa György utca 31. szám alatt az ügyfélszolgálaton, legkésőbb április 17-ig, azaz most szerdáig.

A lomtalanítás napja április 24-e lesz.

A lomtalanítás alkalmával nem viszik el a növényi és állati hulladékot, az építési-, bontási törmeléket, az elektromos és elektronikai készülékeket, a veszélyes hulladékot, az akkumulátort, gumiabroncsot, festékmaradékot, továbbá azt a háztartási, gazdálkodói, vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, ami a heti szállítás alkalmával a kukában is elhelyezhető.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)