Aki szereti a sört, annak ma Pécsi Sörfőzdében a helye!

2023. május 20. szombat 10:23

Aki szereti a sört, annak ma Pécsi Sörfőzdében a helye!

Nyílt napot tart szombaton a Pécsi Sörfőzde is Országos program keretében, összehangolt nyílt napot tartanak szombaton a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozott a Pécsi Sörfőzde is.

 

 

Kereken húsz sörfőzde vesz részt idén a Nyitott Főzdék Napja programban, amelynek keretében az egész országban főzdelátogatásokkal, sörkóstolókkal és új termékek bemutatóival várják az érdeklődőket.

Ebben az évben több olyan kisüzemi sörfőzde is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely még a rendszerváltás utáni első nagy sörfőzdenyitási hullám idején - immár harminc éve - kezdett működni. Ezekben azóta lezajlott egy generációváltás, és a jelenlegi, kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is új termékekkel, a fiatalabb vállalkozásokhoz hasonló lendülettel vannak jelen a piacon - mondta Knap Gábor, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője.

 

 

Pécsen - hasonlóan az ország már településeihez - főzdelátogatások várják a sörfőzdébe látogatókat. Az elsőre szombaton délelőtt 9 órakor kerül sor, és ezt a tervek szerint további hat alkalom követi.

A túrák előtt és után pedig lehetőség lesz sörkóstolásra a főzde kóstolóhelyiségében. További fogyasztáshoz pedig a PécsiSör terasz áll majd a vendégek rendelkezésére a sörfőzde belső udvarán, Nyitott Főzdék Napi árakon! A teraszon helyben sütött pizzák is készülnek, valamint élőzene is lesz!

A május 20-án nyitva tartó valamennyi sörüzemben a sörmester személyesen várja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a sör alapanyagaival, az ital készítésének folyamatával és természetesen meg is kóstolhatják a helyben készült specialitásokat.

EQM