A drog került terítékre a mohácsi iskolában

2019. június 18. kedd 15:15

A drog került terítékre a mohácsi iskolában

Hétfőn drogprevenciós előadást tartott a Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos rendészeti tagozatos tanulói számára a Mohácsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója. 

 

Ernsztné Csáki Melinda felhívta a figyelmet a legális és illegális drogok veszélyeire, valamint beszélt arról is, hogy számos környezeti és szociális tényező befolyásolja a drogfogyasztást. A szülői támasz hiánya, az elhanyagoltság, a felelőtlenség, az egészségtudatoságra nevelés hiánya, illetve a hátrányos helyzet mind-mind kockázati tényezők.

Szó volt a droggal kapcsolatos bűncselekményekről és eljárásokról, a diákoknak előadást tartott a kábítószer-kereskedelem, a kábítószer birtoklása, valamint a kóros szenvedélykeltés bűncselekményekről, továbbá ismertette az elterelés intézményét.

Az előadás végén a tanulók megtekinthették a „Csak még egy kör" című filmet, amely a gyerekek elmondása alapján elgondolkodtató és sokkoló volt.

A bűnmegelőzési előadó felhívta a gyerekek figyelmét arra is, hogy soha ne fogadjanak el italt idegentől, és a poharukat se hagyják felügyelet nélkül, ha szórakozni mennek. Hangsúlyozta, hogy mindig mondjanak nemet, ha tiltott szerrel kínálják őket, hiszen ezeknek a kipróbálása is súlyos veszélyekkel jár.

 

 

Forrás: BMRFK