Még várják a nevezéseket a Virágos Magyarország versenyre

2019. május 24. péntek 14:02

Még várják a nevezéseket a Virágos Magyarország versenyre

Még bő egy hétig, június elsejéig várják a jelentkezéseket a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amelyre idén először erdélyi települések is nevezhetnek. 

 

 

Mára már több millió ember vesz részt a kihívásban, amelyet idén 26. alkalommal hirdettek meg a szervezők - emelte ki Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

"Idén először hat régióra osztottuk az országot, így lesznek régiós eredményhirdetések is. A legszebb falu, legszebb város címet azonban majd a budapesti eredményhirdetésen osztjuk ki" - fűzte hozzá.

A szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség mozgósítására.

A települési önkormányzatok a verseny oldalán jelentkezhetnek, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe).

Az európai versenyen az idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.

"Bíztatjuk azokat, akik eddig még nem jelentkeztek, hogy tegyék meg, hiszen a szakemberek ingyenes szakmai segítséget is nyújtanak a nevezőknek" - fűzte hozzá Borbás Marcsi.

A versenyre tavaly 324 település regisztrált.

MTI