Nem ismerte be édesanyja megölését a mohácsi álorvos - Többször próbálkozott öngyilkossággal

2020. október 21. szerda 12:48

Nem ismerte be édesanyja megölését a mohácsi álorvos - Többször próbálkozott öngyilkossággal

Miután a Pécsi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a minap nem ismerte édesanyja meggyilkolását a mohácsi álorvos, ügyében "rendes" tárgyalásra kerül sor, így csak hónapok múlva várható ügyében ítélet. A keddi ülésen kiderült többek között az is, hogy a férfi több mint tíz alkalommal próbálkozott öngyilkossággal.

 

A vádirat szerint brutálisan, különös kegyetlenséggel végzett tavaly idős édesanyjával Mohácson egy magát évek óta orvosnak - de ilyen végzettséggel nem rendelkező - férfi.

Több órán át kínozta, többek között húsklopfolóval és palacsintasütővel is verte az idős asszonyt úgy, hogy azok nyele is eltörött.

Az ötvenéves férfi anyja száját is leragasztotta, hogy ne tudjon kiabálni, vaskampóval és késekkel is számos alkalommal megszúrta.

Mindezek után a fejére egy felfordított dohányzó asztalt tett, a test többi részére egy másikat, három darab széket és egy darab mikrohullámú sütőt helyezett, majd kiment a szobából és az ajtót becsukva a konyhából a hűtőszekrényt az ajtó elé húzta, ezzel eltorlaszolva azt.

Az asszony belehalt sérüléseibe, a testére helyezett tárgyak miatt kialakult mellkasi összenyomás során, fulladás miatt veszítette életét

A férfi az éjszakát a házban töltötte, azonban másnap egy pécsi panzióban álnéven foglalt szobát, ahol a rendőrség -elfogatóparancs kibocsátását követően -megtalálta és őrizetbe vette.


Tárgyalása előkészítő üléssel kedden kezdődött a Pécsi Törvényszékén.
 
A szekszárdi börtönben raboskodó férfit táv-meghallgatással hallgatták ki. 
 
Tagadta, hogy végzett volna az édesanyjával, azzal védekezett, hogy nem akarta megölni, "csak" megverte, mindezt beszűkült tudatállapotban követte e. 
 
Kiderült az is, hogy a férfi kiválóan felkészült büntetőjogból, lényegében bebiflázta a Btk.-t.  A férfi elmondta, az elmúlt évek során több mint tíz alkalommal próbálkozott öngyilkossággal, egy holland intézetnél - akinek a vezetőjét tanúként kérte idézni - azt is megpróbálta kijárni, hogy végezzenek rajta eutanáziát.
 
A magát orvosnak kiadó, ezt hamis papírokkal igazoló férfi ügyében tárgyalást rendelt el a bíróság, így ítélet csak hónapok múlva várható.
 

 

M. B.