Nem is létező tűzifával bizniszelt egy baranyai nő, rengeteg embert átvert

2021. április 24. szombat 10:35

Nem is létező tűzifával bizniszelt egy baranyai nő, rengeteg embert átvert

A nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a pécsi nővel szemben, aki úgy hirdetett tűzifát eladásra, hogy azzal nem rendelkezett. 

 

A vádirat szerint az elkövető 2019 januárja és 2019 októbere közötti időszakban különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra. A nő a hirdetésekre jelentkező sértettektől a megrendelt tűzifa ellenértékének, valamint a házhoz szállítás díjának az előre történő megfizetését kérte.

A sértettek az ellenértéket a nő által megadott bankszámlákra befizették, illetve pénzküldő szolgáltatással elküldték az elkövetőnek, azonban a hirdetett tűzifa leszállítására a vádlottnak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvételre kínált tűzifával nem rendelkezett.

A nő 38, az ország különböző településein élő, köztük két tatabányai sértettnek okozott a megrendelés értékével egyező kárt, az összes sértettnek okozott kár: 8.771.500,- Ft.

A legsúlyosabb esetben az albertirsai sértett 28 erdei m3 akác vételáraként 2019. október 28-én 350.000 Ft-ot, 2019. október 29-én 190.000 Ft-ot, azaz összesen 540.000 Ft-ot utalt át az elkövető bankszámlájára, a csalással okozott kár nem térült meg.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a különös visszaeső elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Járásbíróság öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megfizetésére.

Képünk illusztráció.

Forrás: Ügyészség