Mohácsiak is jelentkezhetnek az ingyenes hospice-képzésre

2013. november 10. vasárnap 09:37

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány „ingyenes hospice önkéntes tanfolyam" témában nemrég eredményesen vett részt egy norvég pályázaton: az elnyert támogatásnak köszönhetően a megyében több helyen, közte Mohácson is szerveznek az érdeklődők számára hospice-képzést.

Az alapítvány úgy tájékoztatta hírportálunkat: Mohácson e pillanatban egyetlen önkéntesük van, Somos Zsuzsa nyugdíjas pedagógus, akihez jó lenne, ha csatlakozna még egy-két fő, aki vállalná ezt a fontos és áldozatos, emberbaráti munkát, tevékenységet.

Megtudtuk: az ingyenes önkéntes hospice képzés november 23-án (szombaton) indul. A jelentkező az egynapos elméleti képzést követően dönthet: az ágy melletti vagy az alapítvány adminisztrációs, illetve marketing munkáját segíti-e. Ezt követően veszi kezdetét a gyakorlati képzés, melynek végén, a sikeres vizsgázók két nyelvű tanúsítványt kapnak. További információk, jelentkezési lap a www.pecshospice.hu honlapon található, telefonon a (06) 72-504-208-as számon lehet érdeklődni és jelentkezni.

Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány