Megvan a kormánydöntés, új sportcsarnok épül Mohácson a Kórház utcában

2020. október 22. csütörtök 11:52

Megvan a kormánydöntés, új sportcsarnok épül Mohácson a Kórház utcában

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere számolt be a jó hírről, mely szerint a kormány egy mohácsi sportcsarnok felépítéséről döntött.  Az iskolai testnevelés, valamint az utánpótlás-nevelés céljait szolgáló új csarnok a Kórház utcában, a Kisfaludy Károly Gimnázium mögött kap helyet.

 

Az Orbán Viktor Miniszterelnök úr által szignózott dokumentum egyértelműsíti, hogy a Kormány egyetért a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumhoz tartozó tornaterem építésének kormányzati beruházásként történő megvalósításával, közölte Pávkovics Gábor.

Mohács polgármestere hozzátette, a tornacsarnok megépülésével a gimnázium egy újabb szintre léphet, mivel az eddigi tornaterem nem tudta megfelelő színvonalon kiszolgálni a tanulókat. Az iskola teljes felújítása után ezzel a beruházással is azt támogatja a kormány, hogy az infrastrukturális feltételek nem lehetnek akadályai annak, hogy a mohácsi gimi a régió legmeghatározóbb középiskolái közé tartozzon ismét.

Az új csarnok a korábbi tervek szerint „C" típusú lesz, amelynek szabványos mérete 25X45 méter.

A létesítményben a szomszédságában található gimnázium testnevelés óráit tarthatják majd, de alkalmas lesz kézilabda-, labdarúgó utánpótlás-nevelés céljára és egyéb egyesületi, valamint tömegsport-rendezvények megtartására is.

Szabványos kézilabda- és futsalpályával rendelkeznek, ezen kívül több kosár-illetve röplabdapálya is helyet kaphat benne, s egyszerre három csoport párhuzamos testnevelés órájának megtartására is alkalmasak.

 

Az iskola mögötti területen felépülő létesítményben három részre osztható küzdőtér, öltözők, vizesblokkok és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

 

 

Képünkön: az új csarnok látványterve.

 

M. B.