Lecsukatta a bíróság a vajszlói drogdílert

2019. október 25. péntek 11:52

Lecsukatta a bíróság a vajszlói drogdílert

A Pécsi Járásbíróság 2019. október 24-én elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a Siklósi Rendőrkapitányság járőre 2019. október 21. napján 10 óra 36 perckor a vajszlói útszakaszon intézkedés alá vonta a személygépjárművel közlekedő gyanúsítottat.

Az ellenőrzés során elvégzett jármű-, csomag- és ruházatátvizsgálás során a személygépkocsi csomagtartójában több dobozban kábítószergyanús ismeretlen növényi anyagmaradványt találtak. A gyanúsított lakóhelyén tartott kutatás során további kábítószergyanús anyagok kerültek lefoglalásra.

Az eljárás során megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a gyanúsított 2018. év elejétől, pontosan meg nem határozható időponttól kezdve rendszeresen értékesített kábítószernek minősülő anyagot.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - figyelemmel a bűncselekmény tárgyi súlyára - a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg vagy rejtene el, illetőleg a tanúkkal összebeszélne, vallomásaikat egyeztetné.

Miután a gyanúsított édesanyjával él szegényes körülmények között, megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a terhére rótt bűncselekményt, mint keresetkiegészítő tevékenységet folytatná.

A végzés végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék