A moziban várják szombaton este a tamburamuzsika kedvelőit, jön a fesztivál

2019. június 15. szombat 10:37

A moziban várják szombaton este a tamburamuzsika kedvelőit, jön a fesztivál

Szombaton immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Mohácsi Tamburafesztivált, amelyen idén is jó néhány mohácsi és vendégzenekar mutatja meg magát a közönségnek. 

 

Mohács zenei életében jelentős szerepet játszik a tamburamuzsika, melynek örökségét az idők során kialakult, többnyire kedvtelésből zenélő zenészdinasztiák ápolták és ápolják a mai napig. Játékuk az ország minden részébe elvitte már és elviszi napjainkban is Mohács jó hírét, de az idelátogatók is számos alkalommal hallhatják, hogyan pengetik ezt a népi hangszert a helyi zenészek.

Napjainkban öt-hat együttesben mintegy ötven zenész játszik Mohácson. Az ő dédelgetett álmuk valósult meg sokak összefogásával és támogatásával 2007-ben, amikor első alkalommal rendezték meg a Mohácsi Tamburafesztivált.

Az évről évre megtartott rendezvény egy mohácsi tamburás, Apró Zsófia ötlete volt, aki azért szorgalmazta egy önálló fesztivál létrehozását, hogy méltóképpen lehessen ünnepelni és népszerűbbé tenni városunk hosszú időre visszanyúló zenei hagyományát.

Az elképzelés támogatókra talált, s ennek köszönhetően idén már a tizenegyedik alkalommal szervezik meg a tamburások jeles eseményét, amelyen eddig közel nyolcvan zenekar vett részt Mohácsról és környékéről, Magyarország más tájegységeiről, valamint Horvátországból és Szerbiából.

A fesztiválnak ezúttal a mozi ad otthont.

A koncertek szombaton este hét órakor kezdődnek, ezúttal is lesznek helyi és messzebbről érkező zenekarok.

19:00:

Mladi Tamburaši
Mladi Orkestar
Bánát Tamburazenekar

20.00:
Vasa Jovanovic Nagy Tamburazenekar koncertje  

 

EQM