Tavaly kiestek, idén ötödik helyen zártak az MTE kézisei - Miért is lenne keserű a méz?

2017. június 01. csütörtök 21:49

Tavaly kiestek, idén ötödik helyen zártak az MTE kézisei - Miért is lenne keserű a méz?

Bár csak egy karnyújtásnyira volt a dobogó, a harmadik hely megszerzése nem sikerült, s az ötödik helyen zárta a bajnokságot az MTE. A csapat tavaly kizúgott az NB I/B-ből, így ez is bravúr, de sokan csalódásként érték meg, hogy nem jött össze az érem. Gerber Csaba szakosztályvezető elégedett, minőségi igazolásokat ígér, s amondó, célba veszik az első hat hely valamelyikét. 

Rég lehetett annyi szomorú játékost látni a mohácsi csarnokban, mint a női kézisek utolsó meccse után: a NEKÁ-tól elszenvedett vereség azt jelentette, hogy elúszott a harmadik hely, s az ötödik helyen zárt a csapat. A lányok csalódásként élték meg a történteket, mert hát tény, nagyon-nagyon közel volt a dobogó.

Gerber Csaba, a mohácsiak szakosztály-vezetője összességében viszont elégedett:

- Persze, az a vereség nekem is fájt, de ha valaki azt mondja tavaly ilyenkor, hogy most ötödikek leszünk, én magam se hittem volna el. Ha azt nézzük, hogy tavaly kiestünk, s a nulláról kellett elkezdenünk az építkezést, semmi okunk a szomorúságra, sőt, a szezon egészében nyújtott produkció bravúr a javából.

A szakosztályvezető hozzátette, jól sikerültek szezon közben az igazolásaik, például Székely Katalinnal nagyon sokat nyertek, bejött az edzőváltás is, s ugyan súrlódások voltak, a játékosok mentálisan és fizikálisan is megerősödve remekül vették az akadályokat. Gerber Csaba szerint azért nem sikerült a még nagyobb bravúr, mert a sérülteket, más mellett a több meccsen is hiányzó csapatkapitányt, Zsolt Krisztinát (képünkön) nem tudták megfelelően pótolni. Vannak tehetségeik - élükön a serdülő-válogatott Rittlinger Lottival - akiktől azonban most azonnal nem lehet várni, hogy megváltsák a világot.

Egyelőre a földön maradnak

Amint arról már beszámoltunk, zajlanak a tárgyalások egy tehetős szponzorral, akinek az érkeztével még merészebb álmokat is szőhetnek Mohácson. Gerber Csaba viszont amondó, egyelőre nem foglalkozik ezzel, továbbra is a földön járnak, haladnak tovább a megkezdett úton. S valóban: a hídon csak akkor lehet átmenni, ha már odaértünk.

A jövőt illetően a szakosztályvezető úgy fogalmazott, mindezekre is tekintettel minőségi igazolásokkal erősítik meg a csapatot, a keretet pedig együtt tartják. A következő szezonban az első hat hely valamelyikét célozzák meg.

Mindezzel egybecseng a csapat egyik meghatározó játékosa, a kapus Kiss Orsolya véleménye is.

- Én bizony csalódott vagyok az elbukott dobogó miatt, de azért ez szép szezon volt. Kevesen voltunk, ahhoz, hogy még előrébb végezhessünk, minden posztra két azonos képességű játékosunknak kellene lennie.

A Fradiban nevelkedett kapus kiemelte, rendszeresen látogatja az utánpótlás-csapatok edzéseit, ahol nagyon sok mohácsi tehetséget látott. - Élmény nézni a gyerekeket, és azt is, ahogy a csékánk, Zsolt Krisztina vezeti a csapata edzéseit, biztos vagyok benne, hogy egyszer a felnőtteket is irányíthatja majd.

Máté Balázs - Fotó: Löffler Péter