Szia, M1RA! - Michelisz Norbi már saját csapatával is csakis a győzelemért küzd

2017. március 23. csütörtök 15:27

Szia, M1RA! - Michelisz Norbi már saját csapatával is csakis a győzelemért küzd

Nagy bejelentést tett Michelisz Norbert: M1RA néven saját versenycsapatot indít egy nemzetközi túraautó-bajnokságban, amellett, hogy idén már a világbajnoki címért küzd a WTCC-ben. 

Még el sem kezdődött számára az idény, máris izgalmasan indul Michelisz Norbert 2017-es éve. Azt már régóta tudni lehet, hogy áprilisban édesapa lesz, egy másik "gyermeke" azonban már van: csupán két és fél hónap alatt született meg a több szempontból is különleges, M1RA, azaz Michelisz Racing nevű csapat. Ennek ötlete tavaly decemberben fogalmazódott meg a himesházai autóversenyzőben, aki csak március végéhez közeledve jelentette be a nagy hírt.

- Rengeteg dolgot láttam ebből a benzingőztől átitatott világból az elmúlt több mint tíz évben, és a tapasztalataimat átadnám a magyar tehetségeknek. Mert hiszem, hogy sokan vannak. Értük - és persze saját magamért - szeretnék kiteljesedni a versenyzés mellett egy másik legalább olyan sok kihívással teli szerepkörben is: csapattulajdonosként - mondta el Michelisz Norbert.

A csapatnév elsősorban arra utal, hogy Mirának hívják majd Micheliszék hamarosan érkező kislányát, emellett a szó más nyelveken célt, látványt, békét jelent. Az sem meglepő, hogy az i-t helyettesítő 1-es szám is fontos jelentőséggel bír: a nagy cél az, hogy idővel a Michelisz-csapat legyen Magyarország első számú versenycsapata.

Visszakapta jól bevált versenymérnökét

Pozitívan indult a WTCC-s előszezon is Michelisz Norbert számára. Az olaszországi Monzában megrendezett téli teszteken ugyanis jól muzsikált az autója, benyomásai szerint közelebb vannak a még mindig favorit Citroenhez, mint várta. Szintén jó hír volt számára, hogy a Honda csapatfőnöke engedélyezte, hogy idén újra Bári Gergő legyen a versenymérnöke, aki már a Zengőnél is vele dolgozott. Ráadásul Juhász Szabolcs adatmérnök is Norbit fogja erősíteni, így egy kis magyar különítmény fog a Hondán belül Michelisz világbajnoki címéért küzdeni versenyről versenyre.

Ezen kívül a legfontosabb feladatuk a tehetséggondozás lesz, amivel a fiatal magyar autóversenyzőket szeretnék támogatni. Nem véletlen, hogy rögtön egy csupán 17 éves magyar tehetséggel is indulnak első szezonjukban a TCR nemzetközi túraautó-sorozatban. Tassi Attila - aki tavaly már versenyzett ebben a szériában, a dobogóra is felállhatott - nagyon motiváltnak érzi magát, elmondta, hogy még jobban fog küzdeni azért, hogy jó eredményeket érjen el. Legalább egy futamgyőzelem és sok dobogós helyezést szeretne szerezni idén. Ennek ellenére Michelisz Norbert és a csapatfőnöki szerepet betöltő Bári Dávid - aki nem mellesleg Norbi WTCC-s régi-új versenymérnöke, Bári Gergő testvére - inkább a másik, jóval tapasztaltabb olasz pilótájuktól, Roberto Colciagótól remélik a bajnoki címet. Ugyanis már újonc évükben is az elsőségre törekednek, nem csak a TCR-ben, de később hazai viszonylatban is.

- Idővel szeretnénk a régióban az első számú motorsportos vállalkozás lenni, ehhez fektettük le most az alapokat. Természetesen azért realisták vagyunk, tudjuk, hogy rengeteg munka kell még ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, de (Tassi) Attilában látjuk a potenciált, hogy közösen felérhetünk a csúcsra - fogalmazott az autóversenyző és immár csapattulajdonos.

Bár ő maga is elismerte, hogy nagyon zsúfolt éve lesz, pozitívan tekint előre az apai és a csapattulajdonosi, mentori feladataira, amellett, hogy idén már egyértelműen a világbajnoki cím megszerzéséért harcol majd a túraautó-világbajnokságban.

Képünkön: Michelisz Norbert, a M1RA csapattulajdonosa, Tassi Attila, a csapat egyik versenyzője és Bári Dávid csapatvezető.

Kiss Alexandra - Fotó: Gaál Lacó/M1RA