Storck szerint a fiataloknak bizonyítaniuk kell

2017. június 02. péntek 15:19

Storck szerint a fiataloknak bizonyítaniuk kell

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a fiataloknak bizonyítaniuk kell ahhoz, hogy legközelebb is számításba vegye őket a magyar labdarúgó-válogatottnál.

"Mindenképpen szerettem volna honorálni a tehetséges fiatal játékosok jó teljesítményét azzal, hogy a válogatottal edzhetnek. Megtapasztalhatják, milyen munka zajlik a felnőtt válogatottnál, és próbálunk nekik egyfajta útravalót is adni az összetartás utáni időszakra" - idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja a szakembert, aki a pénteki edzést megelőzően tartott rövid sajtótájékoztatót.

"Ha nem látom azt, hogy a játékosok megvalósítják, amit várunk tőlük, akkor a következő alkalommal nem hívom meg őket. A tehetségükkel tisztában vagyunk, de be kell bizonyítaniuk, hogy képesek azon a szinten teljesíteni, amit elvárunk a válogatott játékosoktól" - tette hozzá a tréner, aki szerint a fiatalok közül néhányan hétfőn az oroszok ellen lehetőséget kapnak majd, de akár jövő pénteken, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn is pályára léphetnek.

Bernd Storck elmondta, most még elsősorban a barátságos mérkőzésre készülnek, de gondolnak a vb-selejtezőre is: "Arra számítunk, hogy az andorraiak egy ötös védőlánccal állnak majd fel ellenünk, ami nagyon erős védekezést jelenthet részükről, erre kell egy jó meccstervet felépíteni, hogy hasonló teljesítményt tudjunk nyújtani, mint az őszi, 4-0-ra megnyert mérkőzésen" - fogalmazott a kapitány.

Megjegyezte: Priskin Tamás ugyan benne volt a keretben, de miután aláírt a Ferencvároshoz, a Thomas Doll-lal történt megállapodásnak megfelelően lemondott a csatár következő két mérkőzésen történő szerepeltetéséről.

Az NB I gólkirálya, a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyert Eppel Márton megjegyezte, az idény "megkoronázása" lenne, ha be is mutatkozhatna a válogatottban: "Úgy gondolom, megvan a tudásom ahhoz, hogy tagja legyek a válogatottnak, szerencsére a múlt héten véget ért idényben ezt bizonyítani is tudtam. Most már csak rajtam múlik, hogy sikerül-e bennmaradnom a keretben" - nyilatkozott a kispestiek 25 éves csatára.

Másodosztályú bajnokként érkezett a Puskás Akadémiából Márkvárt Dávid: "Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, nem számítottam rá, hogy a másodosztályból be tudok kerülni a keretbe, annak ellenére sem, hogy jól sikerült az idény, bajnokok lettünk a Puskás Akadémiával, és nekem is egész évben jól ment a játék. Voltam már párszor kerettag, de bemutatkoznom még nem sikerült a felnőtt válogatottban, remélem, most eljön ez a pillanat is" - mondta a 23 éves középpályás.

A magyar válogatott öt forduló után a harmadik helyen áll a vb-selejtezős csoportjában, öt pont a lemaradása az Európa-bajnok portugálokkal és nyolc az éllovas svájciakkal szemben.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

védők: Bese Barnabás (Le Havre), Kleisz Márk (Vasas FC), Lang Ádám (Dijon FCO), Kocsis Gergő (Dunaszerdahely), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Tóth Bence (Puskás Akadémia)

középpályások: Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (Kajrat Almati), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern), Kleinheisler László (Ferencváros)

támadók: Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Forrás: MTI