Mohácsi sikerek is születtek a városban rendezett asztalitenisz utánpótlás országos bajnokságon

2017. május 15. hétfő 17:10

Mohácsi sikerek is születtek a városban rendezett asztalitenisz utánpótlás országos bajnokságon

Mozgalmas két napon van túl a Mohácsi Torna Egylet asztalitenisz szakosztálya, ugyanis hétvégén a Városi Sportcsarnokban rendezték meg az újonc országos bajnokságot. 

Az utánpótlás ob rendezési jogát ötödik alkalommal kapták meg a mohácsiak, ezúttal rekordszámú nevezés érkezett a versenyre, 41 szakosztály csaknem 200 versenyzője vett részt a megméretésen. Szombaton és vasárnap egész nap, tizenhat asztalon folytak a küzdelmek.

Városunkat Csizmadia László, Erdélyi Endre és Pálos András irányítása alatt tíz versenyző képviselte, akik jól helytálltak, sőt kiemelkedő eredményeket is elértek. A lányoknál Molnár Rebeka U13-as korosztályban tizenhat közé jutott, U11-ben Tajti Fanni bronzérmet szerzett, míg a fiúknál Pálos Gergő az U11-es korcsoportban ötödik helyen végzett.

A verseny után Szekó Zsófia, a szakosztály vezetője elégedett volt a lebonyolítással és a mohácsi versenyzőkkel is, külön kiemelte, hogy folyamatosan fejlődnek a gyerekek, ami a szakmai munka sikerességét bizonyítja.

A küzdelmekre egyénként meglepően sokan voltak kíváncsiak, szép számú közönség gyűlt össze a sportcsarnokban, ami plusz motiváció volt a hazai versenyzőknek.

Az asztalitenisz szakosztályunk munkáját dicséri, hogy a résztvevő egyesületek évek óta szívesen jönnek a városba és ezúttal is elégedettek voltak a szervezéssel és a körülményekkel. Az MTE célja, hogy jövőre is megrendezhesse a rangos eseményt.

Erdélyi Bianka