Michelisz Norbert nem áll le: két versenyen indult a hétvégén, mindkettőt megnyerte

2016. október 24. hétfő 17:21

Michelisz Norbert nem áll le: két versenyen indult a hétvégén, mindkettőt megnyerte

Eredményes hétvégét zárt Michelisz Norbert, de nem a túraautó-világbajnokságban. A himesházai autóversenyző ezúttal ismét a TCR Benelux sorozatban aratta a babérokat: két győzelmet és egy leggyorsabb kört húzott be a hollandiai Assenben.

Michelisz Norbertnek már nem volt ismeretlen a Benelux-államok túraautós szériája, ugyanis júliusban már bemutatkozhatott Stéphane Lémeret csapattársaként. Akkor vendégszereplőként három futamon három dobogós helyezéssel zárt a Zandvoortban.

Meggyőző teljesítményének és a Honda támogatásának köszönhetően Assenbe is meghívót kapott, szintén Lémeret partnereként. A belga versenyző az első két versenyen vezette a Honda Civicet, ám sajnos egyiken sem jött ki jól a lépés számára, az első futamon ugyanis csak a nyolcadik helyen zárt, a másodikat pedig be sem tudta fejezni egy balesetet követően.

A harmadik versenyen Michelisz vette át a volánt peches csapattársától, a pole-ból indulva pedig sima rajt-cél győzelmet aratott WTCC-s riválisa, Tom Coronel előtt. Mivel ebben a sorozatban az előző verseny végeredménye alapján indul a mezőny a következőn, a magyar pilóta a második futamot is az élről kezdhette meg. Ez azonban jóval szorosabb volt, Coronel szinte végig egy másodpercen belül követte, a célvonalnál mindössze 46 ezred választotta el őket.

A himesházai pilóta így, hogy mindkét versenyt behúzta összesen 50 pontot szerzett Stéphane Lémeretnek, aki a bajnokság éllovasaként nagyon örülhetett e hétvégi csapattársa győzelmeinek, mert így még nagyobb előnyre tett szert a jövő hétvégén záruló bajnokságban.

Michelisznek is jól jönne ennyi pont a WTCC-ben, a túra-autó vébé ugyanis utolsó fordulójához érkezik hamarosan Katarban. A magyar versenyző jelenleg az összetett negyedik helyén áll, de ha ilyen jól szerepel saját sorozatában is, még a bronzérem is összejöhet.

K. A. - Fotó: Jacques Letihon Photographe