Megvan a második: magabiztos győzelmet arattak vasárnap a kézis lányok Csurgón

2016. szeptember 25. vasárnap 18:53

Megvan a második: magabiztos győzelmet arattak vasárnap a kézis lányok Csurgón

Így kell ezt csinálni: esélyeshez méltón, végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak vasárnap délután az MTE 1888 női kézisei az újonc Csurgó otthonában az NB I/B harmadik fordulójában.  

Az úgynevezett kötelező győzelmek általában a legnehezebbek közé tartoznak - erre a sportban szinte mindig igaz közhelyre azonban szerencsére rácáfoltak vasárnap a mohácsi lányok.

Az NB I/B harmadik fordulójában az újonc Csurgó fogadta vasárnap az MTE-et, ahol az előzetes várakozások alapján győzelmi esélye volt a vendégeknek.

S hogy a papírforma a pályán is érvényesüljön, arról az első perctől kezdve gondoskodott csapatunk. A lányok egyből belecsaptak a lecsóba, huszáros 1-6-al indítottak: a csapat ebben az időszakban (is) valóban kiválót nyújtott. A védekezés, beleértve a kapusteljesítményt is, egészen extra volt, nagyon sok labdát sikerült szerezni, és a helyzetek kihasználásával sem voltak gondok.

A hazaiak időkéréssel próbáltak úrrá lenni a tanácstalanságukon, de az sem segített, a mohácsi lányok a félidő végéig tovább növelték az előnyüket.

A játék képe a második félidőben sem változott, legfeljebb annyiban, hogy a vendéglátók a tudásbeli hátrányukat felesleges és durva szabálytalanságokkal próbálták meg csökkenteni, ennek következményeként a mieink közül Farkast egy kisebb sérülés miatt le is kellett cserélni, s mások is egy-két kisebb „csurgói emlékkel" a testükön térhetnek majd haza, komoly baja azonban hál' Istennek, úgy tűnik, senkinek nem esett.

A végére aztán közte tizenegy lett ide, szóval le a kalappal, lányok!

A következő, hazai mérkőzésen a nagy rivális, és a vasárnapinál jóval komolyabb játékerőt képviselő Nagyatád érkezik Mohácsra, de nem is lehet vitás, ott is csak a győzelem lehet a cél - az önbizalommal aligha lehet gondja az eddigi három meccséből kettőt megnyerő csapatunknak.

A felkészülést, a ráhangolódást segíti az is, hogy a lányok Csurgóról hazafelé tartva beugranak Nagyatádra is, ahol megnézik soros ellenfelük Szentendre elleni mérkőzését. Aztán jöhet a minden bizonnyal vidám buszos út hazafelé.

A mienk trénere, Borbándi István természetesen elégedetten értékelt a lefújás után:

- Kiválóan viselték az esélyesség terhét a lányok, megérdemelten nyertük a mérkőzést - nyilatkozta a Mohácsi Újság.hu-nak.

Bár három forduló után nyilván nem igazán mérvadó, de azért jó ránézni a bajnoki tabellára, amelyen az MTE jelenleg a harmadik helyet foglalja el. 


Csurgói NKC - Mohácsi TE: 21-32 (8-16)

MTE: 

KISS - BOZSOVICS 9, ZSOLT 3 (2), KALÓ 5, FARKAS 5, ERDÉLYI 6, HAHNER 4

Csere: Megyes - Balogh, Dittrich, Rittlinger

Edző: Borbándi Istvan

M. B.