Meccsel lepik meg az egykori kiváló mohácsi labdarúgót, Ratting Józsefet a hatvanadik születésnapján

2021. október 01. péntek 16:01

Meccsel lepik meg az egykori kiváló mohácsi labdarúgót, Ratting Józsefet a hatvanadik születésnapján

Rászedték, de ezt Ratting József, az egykori mohácsi labdarúgó még nem tudja. Úgyhogy, jobb is, ha szombaton délutánig senki sem szól neki! Felesége, Ratting Józsefné , Ágnes ugyanis családjával összefogva megszervezett egy olyan összejövetelt, ahol a hamarosan hatvanéves ünnepelten kívül a labdarúgás lesz a középpontban, no meg a nyolcvanas, kilencvenes évek mohácsi focistái az újvárosi műfüves pályán. Meglepetés a javából, teljes titoktartás mellett, némi nyilvánossággal. 

 

 

Az eredeti „fedőterv" az volt, hogy Ratting Józsefet egy barátja meghívja Bajára, egy bowlingozás erejéig. Ez nem is annyira hihetetlen történet, hiszen a főszereplő szokott ilyen sportágban jeleskedni. Ezért aztán el is hitte a „mesét". Csakhogy, a közeli hozzátartozói, felesége, gyermekei, másképpen gondolták a dolgot.

- Az én Józsim arra kért, az október 6-ára esedékes születésnapja előtt senki se köszöntse fel - árulta el némi pironkodással Ágnes. - De arra az időpontra nem lehetett lefoglalni a játékteret, meg úgy kevesebben tudtak volna megjelenni a régi barátok közül. Ezért folyamodtunk némi turpissághoz.

- Bocsánatos a „bűn", de akkor már leplezze le a famíliát egészen!

- Abban maradtunk, szombaton beülünk egy autóba, de a férjem nem vezet, visszük, mert különben nem ihatna egy kortyot sem. De nem Baja felé vesszük az irányt 13 órakor, hanem a stadionba. Ahol már várják őt a meghívottak. Reméljük jól sül el a dolog. Ugyanis 13 óra 30 pertől 15 óra 30-ig szabad a játék.

- Nem lesz az egy kicsit hosszú?

- Azért ebbe már beleszámítottuk a beöltözést meg a fürdést is. Felmerült a lehetősége, hogy inkább keresztben focizzanak, azért az mégis könnyebbség. Kisebb kapura, de maga a futball ennek ellenére lehet a régi.

- Utána meg a másnapi izomlázzal a lábában mindenki szétszéled?

- Azért erre is gondoltunk. Ha már valaki eljött, akkor vendégül is látjuk. A Sokac-körben folytatódik a találkozó. Töltött káposztát főzök, rengeteg gombóccal. Erre szintén létezik haditerv. Már pénteken nekilátok, de nem otthon, mert az feltűnő lenne. Az egyik lányomhoz megyek át, ahol van unoka. Majd azt füllentem, rá kell vigyázni. Pár szelet rántott húst, meg rizibizit is rendeltem, a tortáról sem feledkeztem meg. Koccintani szintén lesz mivel. Mint futballistafeleség úgy emlékszem, italra ilyen esetben feltétlenül szükség van.

- Jónak tűnik a forgatókönyv, de nem lesz ebből korai lebukás?

- Életem párja nem szokott a világhálón kalandozni, a nyomtatott sajtót meg jól eldugjuk előle. Reménykedünk a titoktartásban, talán senki sem hívja fel telefonon, érdeklődve tőle a részletekről. Mert nincsen beavatva, ettől izgalmas a történet. Ennek okán, korábban egy közösségi portálon létrehoztam egy csoportot. Ott leveleztünk egymással, az internet nagy segítséget jelentett ebben az esetben. Ilyen még nem volt Mohácson, úgy éreztük a családommal összefogva, ennek most jött el az ideje.

A mostani meghívottak között van mások mellett Kósa Gábor, Csizmár Gábor, Budovinszky Krisztián, Antal Zoltán, Lukács István,Lingl István, Martina Péter, Papp Zsolt, Katona József, Nagy Ervin, Kiss György meg Vámosi Ákos is.

Pucz Péter