Lemondott a Kozármisleny vezetőedzője, Gyulay László

2016. november 30. szerda 12:53

Lemondott a Kozármisleny vezetőedzője, Gyulay László

Gyulay László a kieső helyen végző Mohácsi TE kispadjáról felállva, nyáron érkezett a Kozármisleny SE felnőtt csapatának élére, tíz bajnokit követően azonban lemondott posztjáról.

Remekül kezdték a mislenyiek szezont, ugyanis az első fordulóban nem kisebb csapatot, mint a címvédő Szekszárdot győzték le hazai pályán. Ezt követte Marcaliban egy döntetlen, majd zsinórban négy vereség. Csurgón ugyan nyerni tudtak, a megyei rangadón azonban hazai pályán vereséget szenvedtek az MTE-től. A következő kettő hazai mérkőzésen sem sikerült a pontszerzés, így Gyulay László beadta felmondását, amit a vezetőség elfogadott. 

Gyulay a Kozármisley SE honlapjának így nyilatkozott:

- Azt gondolom, hatalmas munkát végeztünk az elmúlt hónapokban és kitűnően sikerült a felkészülésünk is. Jól kaptuk el a bajnoki rajtot, hiszen legyőztük a címvédő szekszárdiakat, aztán következtek a szorosabbnál szorosabb mérkőzések és nem tudtunk átlendülni a holtpontokon, így rendre alulmaradtunk. Ilyenkor már nehéz elhinnie a játékosnak is azt, amit az edzője mond. A Mohácsi TE elleni vesztes megyei rangadó után éreztem, hogy ez így nem mehet tovább. A vezetőség is próbált lépni, minden eszközt bevetettünk, hogy megállítsuk a folyamatot. Mivel egy egész csapatot nem lehet lecserélni, ezért úgy gondolom, ez volt a helyes döntés. Nagyon fiatal, sokra hivatott együttesről beszélünk, a lányokban ott van a lehetőség, csak át kell lendülni azon a bizonyos holtponton. Itt szeretném megköszönni a játékosok, a csapat mellett dolgozók munkáját és a vezetőség bizalmát!"

A jelenleg tizenkettedik helyen álló felnőtt csapat irányítását az egyesület szakmai vezetője, Kovács Tamás veszi át. Megbízatása három bajnoki mérkőzésre szól, hosszú távú megoldást továbbra is keresik a klubnál.

Kovács Tamás elmondta, a junior és serdülő csapat élén továbbra is számítanak Gyulay Lászlóra, valamint kapusedzői feladatokat is bíznának rá. A legnagyobb feladat most mégis a hit visszacsempészése az öltözőbe, melyre nagy szükség van, hiszen hétvégén az egyik meglepetéscsapathoz, a Gárdonyhoz utaznak a mislenyiek.

EQM - kozarmislenyse.hu - Fotó: Kozármisleny SE Facebook