Leírhatatlan érzés Magyarországért parkettre lépni - mohácsi-pécsi páros táncolt a vb-n

2016. október 23. vasárnap 07:24

Leírhatatlan érzés Magyarországért parkettre lépni - mohácsi-pécsi páros táncolt a vb-n

A ranglistát vezető baranyai páros is képviselte hazánkat a kisinyovi junior latintánc világbajnokságon. A fiatalok az elmúlt időszakban sokat fejlődtek, és a lendületük a megmérettetésen sem tört meg, végül a középmezőnyben végeztek. Mint fogalmaztak, „leírhatatlan érzés volt Magyarországért parkettre lépni".

Két és fél éve táncol együtt a pécsi Szabó Klaudia és a mohácsi Németh Bálint. Az iDanceStudio KTSE párosa az idei esztendőben az összes junior latin ranglistaversenyt megnyerte, valamint a nemzetközi megmérettetéseken is élen jártak a magyarok között. Ennek köszönhetően a tizennégy éves táncosok kiérdemelték, hogy ők is részt vegyenek a napokban rendezett kisinyovi junior világbajnokságon.

A moldáv fővárosban a baranyaiak mellett a kategória magyar bajnokai, Rischák Balázs és Gálfi Petra képviselhette hazánkat. A versenyen japán, kanadai, egyesült államokbeli, izraeli, továbbá Európa és Ázsia kéttucatnyi országának táncosai léptek parkettre.

A hatvanhat fős mezőnyben a Németh-Szabó kettős az első fordulóból egyenes ágon jutott be a második körbe, míg a Rischák, Gálfi duó az úgynevezett redance során harcolta ki a legjobb 49 közé jutást. Mindkét magyar páros számára a második forduló jelentette a végállomást: Németh Bálint és Szabó Klaudia a 34-36. helyet szerezte meg holtversenyben egy német és egy portugál párral, míg Rischák Balázs és Gálfi Petra a 40. helyen végzett.

Mint azt a baranyai versenyzők munkatársunknak elmondták, igazi büszkeség és „egy valóra vált álom", hogy ott lehettek a világbajnokságon. Az eredményt növeli, hogy viszonylag rövid idő alatt eljutottak a legjobbak mezőnyébe.

Nem ellenfelek voltak

A két magyar páros elsősorban nem ellenfélként, hanem társként tekintett egymásra. A verseny során, amikor csak tehették, bíztatták egymást és örültek a másik sikerének.  

- Más érzés volt úgy táncolni, hogy nem csak magunkért álltunk a parkettre, hanem Magyarországért is. Ez leírhatatlan - nyilatkozta Szabó Klaudia. - Két és fél évvel ezelőtt még a legmerészebb álmomban sem mertem volna gondolni, hogy most itt fogok táncolni. Azért ez már valami. Fárasztó három nap volt, de egy életre szóló élmény - vette át a szót Németh Bálint.

A fiatalok úgy érzik, jó úton járnak. Remélik, hogy lesz elég erő és anyagi forrás a jövőben, hogy tovább haladhassanak ezen a - mint fogalmaztak - „csodával kövezett táncos úton".


Képünkön: a vidám baranyai páros. 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva (archív)