Legyőzték a Kozármislenyt, megnyerték a megyei bajnokságot a mohácsi kosarasok

2017. május 16. kedd 16:33

Legyőzték a Kozármislenyt, megnyerték a megyei bajnokságot a mohácsi kosarasok

A hétvégén Kozármislenyben játszotta az MTE 1888 kosárlabdacsapata a Baranya megyei bajnokság döntőjét. A mohácsiak magabiztosan, jó védekezéssel megnyerték a mérkőzést, amely azt jelenti, hogy az első helyen végeztek a bajnokságban. 

- Szoros, küzdelmes mérkőzést játszottunk a több NB II-es játékost felvonultató Kozármisleny ellen. A zónavédekezésünk nagyon jól működött a második negyedtől kezdve, ez a győzelmünk egyik fő oka, illetve hogy támadásban mindig meg tudtunk újulni. Köszönjük a Kozármislenybe látogató mohácsi szurkolóknak a biztatást! Nagyon jó érzés ilyen hangulatban egy döntőt megnyerni - mondta hírportálunknak a csapat játékos-edzője, Oszvald László.


Egyed Mihály Baranya Megyei Bajnokság, döntő

Kozármisleny SE - MTE 1888 64:74 (16-18, 16-13, 11-22, 21-21)

MTE 1888: Brandt 3, OSZVALD 13/3, SCHÄFFER 18/6, ZUGÓ 18, Orbán 8, Kapcsa 8, Gadányi 2, Kónya 2, Németh 2, Végh -

A kosarasok hosszú és fárasztó szezonon vannak túl, de az edzéssel még nem állnak le, június elejéig folytatják a munkát, ezután következik csak a nyári szünet. A tervek szerint augusztus közepétől kezdik meg a felkészülést a következő évadra.

- Egy kisebb hullámvölgyet leszámítva a bajnokság során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. A szezon végéhez közeledve sikerült egyre jobban csapattá forrnunk, s örülök, hogy a kitartó, kemény munka meghozta a gyümölcsét. Büszke vagyok a csapatra és arra, hogy a tagja lehetek, hiszen mindenki igyekezett az egész év során 110 százalékot kihozni magából - értékelt Oszvald László.

A kosarasok mindazonáltal a következő szezonban is a megyebajnokságban fognak szerepelni.

 

D. Zs.