Jöhet az első: a Haladás ellen kezdik a tavaszi szezont női kéziseink vasárnap

2017. február 11. szombat 15:36

Jöhet az első: a Haladás ellen kezdik a tavaszi szezont női kéziseink vasárnap

Hétvégén kezdődik a női kézilabda NBI/B-s bajnokság tavaszi szezonja. A Mohácsi Torna Egylet csapata az ötödik helyről várja a folytatást, az első mérkőzésen, vasárnap a Haladás otthonában, Bükön lépnek pályára Zsolt Krisztináék. 

A kiváló őszi szereplésnek köszönhetően a mohácsi csapat előkelő helyen zárta az évet a tabellán, majd rövid pihenő után a lányok megkezdték a felkészülést a tavaszra.

Január elején a csapat első számú beállósa, Hahner Dóra megcsúszott a jeges úton, melynek következtében eltörött a bal bokája. Szerencsére műteni nem kellett, s már egyéni erősítő gyakorlatokat is végez, visszatérésére azonban egyelőre még várni kell.

A vezetőség viszont úgy döntött, nem kockáztat, ezért két beállóval is erősített a klub. Schmidt Nikolett Nagyatádról érkezett Mohácsra, Rosenberger Rita (képünkön) kettős játékengedéllyel játszik majd korábbi csapatában. A kapuba fél év dunaújvárosi kitérő után, Martinov Lili tért vissza.

A felkészülési mérkőzések lehetőséget adtak arra, hogy egyre jobban összeszokjon a csapat. A lányok idegenben legyőzték a PEAC-ot, majd Szekszárdon simán kikaptak, a visszavágón azonban revansot vettek a tolna megyei csapaton.

Február első hétvégéjén Mohácson rendezték a XIV. Kárpát Meditop nemzetközi tornát, ahol mindhárom mérkőzésüket megnyerték a lányok, ezzel magasba emelhették a kupát.

A tavaszi szezon első mérkőzésén, vasárnap Bükön játszanak a mohácsiak, ahol a kilencedik helyen álló Haladás VSE lesz az ellenfél. Az őszi találkozót végig kézben tartotta az MTE, s végül tízgólos győzelmet aratott. A mostani mérkőzés ennek dacára sem ígérkezik könnyűnek, hiszen télen a Haladás is igazolt új játékosokat, a csapat célja pedig a 2-8. hely valamelyikének megszerzése.

Erdélyi Bianka - Fotó: Dömse Zoltán