Futószalagon jönnek a rangadók, vízválasztó meccsek előtt állnak az MTE kézisei

2017. március 24. péntek 12:01

Futószalagon jönnek a rangadók, vízválasztó meccsek előtt állnak az MTE kézisei

A következő néhány fordulóban minden bizonnyal eldől, tudja-e tartani a lépést az élmezőnnyel a jelenleg 3. helyen álló Mohács a női kézilabda NB I/B-ben, ugyanis nehéz ellenfelekkel találkoznak a lányok.  

Kezdetként most szombaton este az élvonalba igyekvő Szombathelyi KKA-val játszanak idegenben. A dobogó második fokán álló hazaiak kimondott célja az élvonalba jutás, így számukra csakis a győzelem az elfogadható, amivel versenyben maradnának a bajnoki címért.

Tavaly ősszel a szombathelyiek simán győztek Mohácson (25-33), a hazaiaknak valójában esélyük sem volt a pontszerzésre. Hozzátehetjük ugyanakkor, hogy arról a mérkőzésről a kapitány, a nem mellesleg meccsenként nyolc-tíz gólt szerző Zsolt Krisztina (képünkön) sérülés miatt hiányzott.

Most azonban ő, s mindenki más is egészséges, bár a felkészülést nehezítette, hogy a héten többen iskolai, munkahelyi elfoglaltságaik miatt hiányoztak a tréningekről.

A szombathelyi rangadó után aztán máris jön „a" derbi, április elsején a Kozármisleny érkezik Mohácsra. Bár a mislenyiek idén nem brillíroznak, ez a mérkőzés mindig merőben más mint egy „sima" bajnoki, most is igazi nagy csatára van kilátás.

Ezt követően gárdonyi kirándulás vár a mohácsiakra, majd újabb rangadó, a listavezető Vasast fogadják, ami szintén nem ígérkezik sétagaloppnak - szóval, szűk egy hónap múlva tényleg kiderül, kitart-e az eddigi fergeteges lendület. 

M. B.