Ez ám a haladás: újra győztek kéziseink, s már negyedikek a tabellán

2017. február 12. vasárnap 17:10

Ez ám a haladás: újra győztek kéziseink, s már negyedikek a tabellán

Győzelemmel nyitották az MTE női kézisei az NB I/B-s bajnokság tavaszi szezonját, a Haladás otthonából hozták el a két bajnoki pontot. A csapat már negyedik a bajnoki tabellán.  

Ott folytatták vasárnap a mohácsi lányok, ahol cirka két hónappal ezelőtt abbahagyták: a tavaszi szezon első meccsén a Haladás otthonában, Bükön is győzni tudtak.

A nagy távolság miatt a csapat már szombaton útra kelt, az éjszakát Bükön töltötték, így a vasárnap kora délután rendezett találkozón kipihenten léphettek pályára. A húzás - annak dacára, hogy a mérkőzés előtt elfogyasztott menüből hiányzott a friss saláta, s vitaminforrás gyanánt a lányoknak be kellett érniük káposztával - bejött, legalábbis ez is biztosan hozzájárult a győzelemhez.

Mindazonáltal aki csak a végeredményt látja, nem kap valós képet a mérkőzésről, ennél ugyanis jóval szorosabban is alakulhatott volna. De szerencsére nem így lett.

Az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, itt is, ott is potyogtak a gólok, a nagy rohanásnak a védekezés látta a kárát, így fordulhatott elő, hogy az első félidő közepéig már 19 gól esett.

Ekkor egy góllal még a vendéglátók vezettek, aztán zsinórban négy gólt lőttünk úgy, hogy egyet sem kaptunk, így a félidő négygólos mohácsi vezetéssel zárult.

A második játékrészben végig maradt is az előny a MTE-nél, a különbség azonban néha két-három gólra csökkent. A végjátékban viszont már nem volt mese, az utolsó tíz percen hét gólt szereztünk, amire a Hali részéről csak hárommal tudtak válaszolni.

Mivel a mérkőzést megelőzően a Mohács előtt állt Dunaújváros vereséget szenvedett, a mohácsiak előztek, s már negyedikek a bajnoki tabellán. Mit mondjunk, ez aztán nem semmi!

Ennek tudatában biztosan gyorsabb telik majd a hosszú hazaút is, s abban pedig szintén okkal reménykedhetünk, hogy a késő éjszaka hazaérő lányokkal szemben hétfőn talán elnézőbbek lesznek az iskolákban és a munkahelyeken akkor is, ha nem lesznek éppen a legfrissebbek.

Haladás VSE - Mohácsi TE: 26-33 (14-18)

MTE: KISS - Bozsovics 4 (1), Zsolt 7 (3), KALÓ 7, SZÉKELY 2, Farkas 4, ROSENBERGER 4. Cs: Megyes (k), Erdélyi 1, Dittrich, Balogh, Schmidt 4.

Az ifik mérkőzésén nem bírtak egymással a csapatok, döntetlen lett a vége:

Haladás VSE - Mohácsi TE: 29-29 (12:11) 

 

Képünkön: Kaló Zsófia ismét kiválóan játszott, hetet vágott vasárnap.

M. B.