Ez a hajó most elment, oda a harmadik hely, de sebaj: így is csodaszép volt a szezon, lányok!

2017. május 20. szombat 21:31

Ez a hajó most elment, oda a harmadik hely, de sebaj: így is csodaszép volt a szezon, lányok!


Nem sikerült a bravúr, sajnos sima vereséget szenvedett szombaton este a Mohácsi TE női kézilabdacsapata az NB I/B utolsó fordulójában a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesétől, így lemaradtunk a dobogó harmadik fokáról. A lányok rendkívül csalódottak voltak a mérkőzés után, hiszen nagyon akarták a győzelmet, de nem is vitatták, hogy most jobb volt az ellenfél.  
 

Megtette a hatását a klub kedves gesztusa, hogy ingyen mehettek be a szurkolók a szezonzáró, utolsó találkozóra, a nézőtér csaknem teljesen megtelt, régen voltak ilyen sokan a csarnokban.


Persze ehhez nemcsak az kellett, hogy nem kellett fizetni a belépőért, hanem az is, hogy a lányok eddig parádésan teljesítsenek, olyannyira, hogy egészen szombat estig versenyben voltak a dobogó harmadik fokáért. 

A NEKA elleni mérkőzés húszperces csúszással kezdődött, mivel az ellenfél késve érkezett, egy baleset miatt buszuk ugyanis várakozni volt kénytelen az autópályán. 

A hazaiak mindezt sportszerűen tudomásul vették, mint ahogy azt is - bár ebben az esetben nem is tehettek volna mást -, hogy a szövetség változtatott a bíróküldésen, s a korábban kijelölt fiatal páros helyett egy tapasztalt duó fújta a sípot. Tegyük gyorsan hozzá, nem a mieinknek kedveztek, az 10. percben már a sokadik hetest adták meg ellenünk.

De egyáltalán nem rajtuk múlt. 

Lényegében az elejétől kezdve sima volt a mérkőzés, sajnos az ellenfelünk számára. Végig vezettek az akadémisták, s bár csapatunk mindent elkövetett, nagyon hajtottak a játékosok, nem sikerült a felzárkózás.

S miközben a lányok küzdöttek, a közönség lelkesedése egyre fogyott, a focistákon kívül - akik győztes meccsről érkeztek, amiért külön is jár nekik a gratuláció - más nem is szurkolt az ellenfél vezetésétől kezdve hangosan. Szó mi szó, érdekes dolog a lélektan. 

A szünetre hétgólos előnnyel vonulhattak az akadémisták, s a második félidőben sem volt komoly esély a szorosabb eredményre. Igazából semmi sem működött nálunk, se védekezésben, se támadásban, a belső hármasunk nem fogott ki jó napot, és ismét kiütközött, hogy nincs átlövőnk. 

Csapatunk ennek dacára sem dobta be a törölközőt, méltósággal, emelt fővel veszítettek. 

A lányok a mérkőzés után rendkívül csalódottak voltak, nagyon akarták a sikert, a bronzérmet. Azt azonban nem vitatták, hogy ellenfelük ezúttal sokkal jobb volt, s megérdemelt győzelmet aratott. 

Mi pedig mindehhez annyit tehetünk hozzá, hogy ez a szezon parádés volt, hiszen a tavalyi pofozógép- szerepkörből kitörve a liga meghatározó csapatává váltunk, s a vetélytársak vasárnapi meccseitől függően legrosszabb esetben is a hatodik helyen végzünk. 

Szóval, lányok, mi nagyon-nagyon büszkék vagyunk rátok!

A hírek szerint ráadásul hamarosan teljesen új fejezet kezdődik a mohácsi női kézilabda történetében, ami ennél is nagyobb sikerekkel kecsegtethet - de ti már így is beírtátok a neveteket a sportág városi aranykönyvébe, s mindannyiunk szívébe.

Mohácsi TE - NEKA 17-24 (9-16)

MTE: 

Kiss - Bozsovics 1, Zsolt 2, Székely 2 (1), Kaló 4, Farkas 1, HAHNER 3
Csere: Balogh, Dittrich 4 (4), Rosenberger, Erdélyi

Képünkön: Hahner Dóra ezúttal is megtette a magáét, három gólt szerzett.

Máté Balázs - Fotó: Löffler Péter