Csak egy hondás maradt talpon Kínában - naná, hogy Michelisz Norbert!

2016. szeptember 24. szombat 16:20

Frissítve: 2016. szeptember 25. vasárnap 14:09

Csak egy hondás maradt talpon Kínában - naná, hogy Michelisz Norbert!

FRISSÍTVE: az első futamon a második, a következőben a 11. helyen végzett Michelisz, aki így továbbra is az ötödik helyen áll a pontversenyben. A himesházai pilóta, Michelisz Norbert legjobb hondásként a kilencedik helyen zárta a túraautó-világbajnokság Kínai Nagydíjának időmérő edzését, így az első futamon a második helyről rajtolhat vasárnap.  

Az első és a második szabadedzésen is az első tíz között végzett Michelisz Norbert, így az időmérőn is ezt a szintet szerette volna hozni a verseny előtt. 

Az időmérő első szakaszában Michelisz 1:51,039-cel a harmadik helyre azonban a gyári Citroenek ledolgozták a hátrányukat. López az élre is állt, így végül a 9. helyen jutott tovább a magyar pilóta. A hétvége során először ment 1:51 alá Michelisz a Q2-ben, de ezzel szintén csak a kilencedik helyet tudta tartani.

Ez azonban azt jelenti, hogy a vasárnapi első futamon a második, a fő futamon pedig a kilencedik helyről vág neki a sanghjai pályának. A pole pozíciót José María López szerezte meg.

 

Hatalmas meglepetésre a három gyári Hondából csak Michelisz jutott be a Q2-be, Tiago Monteiro a 14., Rob Huff a 15. helyen esett ki.

Frissítve:

Michelisz Norbert előbb a második, majd a tizenegyedik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonjának tizedik állomásán, Sanghajban.

Michelisz honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi nyitófutamon a második helyről indult és sokáig vezetett, ám a hajrában visszacsúszott a második pozícióba. A második futamnak Michelisz a kilencedik helyről vágott neki és 11-edikként intették le.


A magyar pilóta továbbra is az ötödik helyén áll a pontversenyben.

A következő futamokat Thaiföldön rendezik november negyedikén és ötödikén

EQM - Fotó: AFP