Az ünnepi hétvégén tartják meg az evezősök hagyományos versenyét, a Duna Kupát Mohácson

2016. augusztus 18. csütörtök 19:54

Az ünnepi hétvégén tartják meg az evezősök hagyományos versenyét, a Duna Kupát Mohácson

Augusztus 20-án és 21-én rendezik meg az 53. Duna Kupát Mohácson, amelyen hét egyesület száll vízre az érmekért és a legeredményesebb csapatnak járó trófeáért. A hagyományos evezősverseny idén egy újdonsággal is készül a mohácsi szurkolóknak.

A hétvégi viadal szombaton délután koszorúzással kezdődik dr. Szkladányi László és Verőczi Károly emléktáblájánál. Az evezősöket először valamivel fél négy előtt láthatjuk, ekkor indul az első futam. Vasárnap az edzők reggeli tanácsülését követően 8 óra 50 perctől folytatódnak a versenyek, az utolsó futam után körülbelül harminc perccel pedig már az eredményhirdetés következik.

Az idei versenyre a hivatalos nevezési időn belül hét, köztük négy magyar, két szerb és egy horvát egyesület adta le a nevezését, a pénteki sorsolásig azonban még bővülhet a résztvevő csapatok listája. A Mohácsi TE 1888 mellett biztosan rajthoz állnak a Szegedi Vízisport Egyesület, a Kalocsai Sport Egyesület, a velencei Pro Rekreatione Nonprofit Kft., a Palić, az Iktus, és a Danubius - Novi Sad versenyzői.

Ami a hazaiakat illeti, természetesen csak egy céljuk lehet, hogy a tavalyi bravúros szereplés után idén is a lehető legtöbb érmet bezsebeljék és az összesített pontversenyben is az élen végezzenek, hogy most is itthon maradjon a legsikeresebb egyesületnek járó trófea.

Egy jó hírt azonban már hetekkel a viadalt megelőzően közölhettünk olvasóinkkal, igaz ez nem a mohácsi versenyzőknek, hanem a szurkolóknak kedvező. Ugyanis az idei Duna Kupa legnagyobb újítása, hogy már nem csak a helyszínen lévők, de akárki élőben követheti a verseny eseményeit az interneten keresztül.

A szervezők időben megosztják majd a weboldal linkjét, hogy mindenki előre láthassa a futambeosztásokat és az eredményeket is.

Ettől függetlenül persze nagyon várják a hazai szurkolókat a Duna-partra, hiszen a drukkolás idén is plusz löketet adhat a mohácsi evezősöknek.

Kiss Alexandra - Fotó: MTE 1888 Evezős Szakosztály