Az MTE úszója, Financsek Gábor Gyurtát is legyőzve országos bajnoki címet szerzett

2014. július 22. kedd 10:14

Az MTE úszója, Financsek Gábor Gyurtát is legyőzve országos bajnoki címet szerzett

Ötven méter mellen Gyurta Dánielt is legyőzve szerezte meg Debrecenben az országos bajnoki címet Financsek Gábor, az MTE úszója. Száz mellen egy ezüstöt is begyűjtött. 

 

Kiváló eredményeket ért el a napokban Debrecenben, a CXVI. Országos Felnőtt Bajnokságon Financsek Gábor, az MTE úszója. 

Ötven méter mellen az olimpiai bajnok Gyurta Dánielt is megelőzve, magabiztos versenyzéssel első lett, így ebben a számban ő az országos bajnok. Ez a Mohácsi TE első országos felnőtt úszó bajnoki címe!

Egy nappal korábban száz méter mellen is nagyon jól ment úszónknak, ezüstéremmel zárta versenyt.

- Az ötven mellen elért eredmény az országos ranglista idei legjobb eredménye - nyilatkozta Financsek győzelme után. - Ezért jöttünk, edzőmmel, Czakó Csabával ezt a célt tűztük ki. A munkának ezzel még nincs vége. Jól érzem magam a Mohácsi Te színeiben és továbbra is azon leszek, hogy minél kiemelkedőm eredményeket érjek el. Nagyon jó érzés volt „Mohács" feliratú zászlókat látni a lelátón, és jól esik az is, hogy bárhol járok a városban, mindenkinek van egy két jó szava hozzám. Mohács igazi sportszerető város jó döntés volt ide igazolni - tette hozzá.

Az MTE versenyzője idén sorozatban szállítja az érmeket.

Két szakállas versenycsúcsot megdöntve két aranyéremmel tért haza a közelmúltban az ausztriai Welsben rendezett 42. Speedo úszóviadalról is, két aranyéremmel gyarapította a mohácsi éremtáblázatot.

A tizennégy ország ötvennyolc egyesülete között megrendezett úszóversenyen Financsek két, hét éve fennálló versenycsúcsot is megdöntött. Ráadásul az 50 méteres mellúszásban elért időeredménye a 2014-es legjobb idő volt Magyarországon, ezzel is egyre közelebb került az idei Európa Bajnokságon való részvételhez.

Képünkön: Financsek Gábor az országos bajnokság díjátadóján (Forrás: MTE).

B. M.