Apa és fia együtt a pályán: már góljai is vannak a tizenhat éves Nagy Zsombornak

2015. április 21. kedd 17:22

Apa és fia együtt a pályán: már góljai is vannak a tizenhat éves Nagy Zsombornak

Nagy Ervin, a megyei első osztályban szereplő Mohácsi TE játékos-edzője, s fia, a tizenhat éves Zsombor időnként együtt is riogatják a pályán az ellenfeleket. Nagy Zsombor a jelek szerint édesapja nyomdokaiba léphet, a közelmúltban ugyanis a felnőttek között is megszerezte első góljait. 

A Mohácsi Torna Egylet mindössze tizenhat éves tehetségét, Nagy Zsombort édesapja, Nagy Ervin, a felnőtt csapat játékos-edzője hívta fel a nagyok közé. Eddig tíz megyei első osztályú mérkőzésen kapott lehetőséget, és a kilencediken megszerezte élete első felnőtt bajnoki gólját, majd három nappal később egy kupameccsen is eredményes volt.

- Egészen fiatalon, óvodás koromban kezdtem el focizni Mohácson. 2009-ben kerültem a PMFC-hez, ahol négy évig játszottam korosztályos csapatokban. 2012 augusztusában jöttem vissza Mohácsra, ahol két serdülőcsapatban töltött szezon után kerültem fel a felnőtt kerethez - vázolta pályafutásának eddigi történetét Nagy Zsombor.

- Nagyon jól érzem magam a csapatban, úgy gondolom, hogy befogadtak a többiek. Tavaly októberben jutottam először szóhoz bajnokin, idegenben játszottunk a Bogád ellen. Sima mérkőzés volt, 6-0-ára sikerült nyernünk és huszonöt percig a pályán lehettem.

Az a meccs azonban arról is emlékezetes marad az ifjú focista számára, hogy az volt az első alkalom, hogy édesapjával együtt volt a pályán.

- Kettős érzés kavargott bennem - mondta erről Nagy Zsombor -, egyrészt nagyon jó volt, hogy egy csapatban szerepeltünk, de azért kicsit furcsa is, mivel jóval gyorsabb a játék, mint a saját korosztályomban.

- Édesapámra edzőként persze nem tudok úgy nézni, mint a többiek. Szerencsére ez a helyzet nekem nem annyira új, hiszen a serdülőcsapatnál már volt edzőm két évig. Komolyabb vitánk sosem adódott, ha mégis, mire hazaértünk már minden rendben volt.

„Van benne sebesség"

Nagy Ervin így vélekedik fiáról:
- Az utolsó fél évben nagyon sokat fejlődött a felnőttek között. Ami nagy öröm, hogy rengeteget gyorsult, van benne sebesség, labdabiztossága pedig mindig is jó volt. Ami még feltűnt, hogy nem szenved önbizalom-hiányban. Az első gólja előtt is határozott volt, elkérte a labdát és magabiztosan rúgta be a büntetőt. Megcsinálja, amit tud, de még egy kis plusz szorgalom lehetne benne. Ameddig jól esik a munka, addig szívesen csinálja, de amikor már szenvedni kell, kicsit visszavesz a tempóból. A serdülőben folyamatosan játszik, a felnőtt csapatban pedig részfeladatokat nyugodtan rá merek bízni.

Zsombor a kilencedik bajnokiján megszerezte az első gólját is.

- Hazai pályán játszottunk a Siklós ellen. A mérkőzés hajrájában álltam be és sikerült kiharcolnom egy büntetőt. Nem sokat gondolkoztam, kivettem Spani (Spannenberger János - a szerk.) kezéből a labdát, lehelyeztem, nekifutottam és belőttem. A Magyar Kupában már szerencsésebb voltam, hiszen ott csak bele kellett érnem egy lövésbe, ami nagy valószínűséggel amúgy is gól lett volna.

Zsombor jelenleg Mohácson, a Kisfaludy Károly Gimnázium kezdő angol szakán tanul.
- Azt, hogy mi lesz belőlem, még nem tudom. Három évem van vissza a gimnáziumból, így nagy valószínűséggel addig maradok Mohácson. Persze, ha lenne egy jó ajánlatom elgondolkodnék rajta, de ez még a jövő zenéje.

Képünkön: nemcsak edzésen, bajnokin is megtalálják egymást a labdával. 

 

 

Erdélyi Bianka