A legjobb négy közé kerülés a cél a tavaszi szezonban férfi kéziseinknek

2017. február 17. péntek 16:45

A legjobb négy közé kerülés a cél a tavaszi szezonban férfi kéziseinknek

Szombaton folytatódik a küzdelem a Motex KC számára a Baranya Megyei Férfi Kézilabda Bajnokságban. A csapat nem számít sétagaloppra a tavaszi szezonban sem, de optimistán tekintenek előre és a legjobb négy közé jutást célozzák meg. 

Eddig sem volt könnyű dolga férfi kézilabdacsapatunknak, hiszen olykor motiváció-, máskor emberhiányban szenvedtek az őszi szezon során. Sajnos voltak olyan játékosok, akik elköltöztek vagy abbahagyták a sportot, de leginkább a sérült jelentették a legfőbb problémát. Néhány meccsen éppen hogy összeállt a csapat, ami az eredményre is rányomta a bélyeget.

Csak meccsben, gólokban nincs hiány

Két Motex-játékost is találunk a megyei férfi kézilabda-bajnokság góllövőlistájának öt legjobbja között. Csiba László 70 találattal a második, Gadányi Tamás pedig 55-tel az ötödik helyen áll ebben az összesítésben. Azt azért hozzá kell tenni, hogy míg a 86 góllal listavezető Tóth Attila a Harkányi SE színeiben már tíz mérkőzésen lépett pályára, addig Csiba csupán hét, Gadányi pedig nyolc alkalommal játszhatott a Motexben.

- Többször volt hiányérzet a csapatban, hiszen nem az elvárt szintet produkáltuk egyes mérkőzéseken. A cél mindenképpen az, hogy a tavaszi szezonban elkerüljük az ilyen eseteket - értékelt Csiba László, a Motex KC irányítója. - Reméljük, hogy a sérültjeink mihamarabb vissza tudnak térni és minél több csapattaggal tudunk készülni és játszani.

A nehézségek és bizonytalanságok ellenére az együttes optimista, a felsőházi rájátszásra pályáznak. Az eddigi legjobb eredményüket két éve érték el, akkor negyedikek tudtak lenni a szezon végén. Idén sem adnák alább.

- A legjobb négy csapat közé szeretnénk kerülni, bár ez nem lesz könnyű menet. Lesznek olyan meccsek, amit simán hoznunk kell, viszont meglepetésgyőzelmekre is szükségünk lesz. Egyértelműen a PEAC a legkeményebb ellenfél, őket bravúr lenne legyőzni - vázolta fel a célokat Csiba László.

A kezdő löketet az adhatja meg férfi kéziseinknek a tavaszi szezonrajtra, hogy hazai pályán játsszák az első bajnokit. Az e hétvégi ellenfél a Bácska SZSE lesz, amely közvetlenül a Motex előtt áll a tabellán. A mérkőzés szombaton este nyolc órakor kezdődik a sportcsarnokban.

K. A.