Valóban a bólyi buszmegálló épületében kénytelenek éjszakázni néha a várakozók?

2016. augusztus 19. péntek 20:43

Valóban a bólyi buszmegálló épületében kénytelenek éjszakázni néha a várakozók?

Érdekes szóbeszéd terjed a bólyi lakosok körében, többen ugyanis tudni vélik, hogy már nem egy ember ragadt bent éjszakára az autóbuszmegálló épületében. Utánajártunk, valóban történt-e ilyesmi, vagy csak városi legenda.

Pár éve igencsak megszépült a bólyi autóbuszmegálló, amely már modern épülettel, mosdóval, kényelmes padokkal, a nyári hőségben különösen jól eső hűvös beltérrel szolgálja ki a buszra várókat a kisváros központjában.

Úgy tűnik azonban, hogy vannak, akik visszaélnek ezekkel, ezért a városüzemeltetés az ott nem buszra várók miatt úgy döntött, éjszaka nem tartja nyitva a várótermet. Ez lényegében annyit jelent, hogy miután este kitakarítják az épületet, az automatikusan bezáródik.

A bólyi mendemondák szerint pont az tréfált meg néhány ott várakozót, hogy nem kézzel zárják az ajtókat, hanem azok maguktól becsukódnak éjszakára egy adott időpontban. Így aki ezt nem tudja, s akkor még pont az épületen belül tartózkodik, már nem juthat ki onnan. A településen többen is azt állítják, nem is egy esetben történt már olyan, hogy bent ragadt valaki, s csak másnap kora reggel tudott kijutni, így kénytelen volt ott éjszakázni.

Mivel erre nehéz bizonyítékot találni, a bólyi önkormányzathoz fordultunk, ahol egyértelműen azt állították, hogy soha nem történt ilyen, ezek csak alaptalan pletykák. Hamarics-Fejes Alexandra, a városüzemeltetés képviseletében elmondta, hogy már csak azért is lehetetlen bent ragadni az épületben, mert bár annak ajtaja valóban automatikusan záródik, de belülről kilinccsel ki lehet nyitni, így aki a zárás pillanatában esetleg bent tartózkodna, könnyedén ki tudna jönni onnan.

Azt is elmondta, hogy a buszmegálló váróterme egészen az utolsó busz indulásáig az utazni kívánók rendelkezésére áll. Ez a járat 23 óra 16 perckor indul Mohácsra, ezután az épület reggel 4 óra 40 perckor nyit ki újra, mivel az első busz 4 óra 49 perckor indul Pécsre.

K. A.