Több az ittas vezető, ezért fokozzák az autósok ellenőrzését Mohácson és környékén

2017. május 17. szerda 16:58

Több az ittas vezető, ezért fokozzák az autósok ellenőrzését Mohácson és környékén

Jelentősen emelkedett tavaly az ittasan okozott balesetek száma a Mohácsi Rendőrkapitányság illetékességi területén, s az ellenőrzések során is majd' kétszer annyi piás sofőr akadt fent a rostán, mint egy esztendővel korábban. Idén tovább folytatják a rendőrök az ittas vezetők kiszűrését célzó akciókat. 

Tavaly éppen kétszer annyian, 12-en okoztak ittasan balesetet a Mohácsi Rendőrkapitányság területén, mint 2015-ben, derült ki a rendőrség beszámolójából a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

A roppant kedvezőtlen fejlemény nyomán a városban és a környékén is bevezették a rendőrök az úgynevezett finn módszeres ellenőrzést, amelynek a lényege, hogy egy-egy ellenőrzési pontnál minden járművet megállítanak, és az összes sofőrt megszondáztatják.

Ennek meg is lett az eredménye, 2016-ban 124 vezető esetében mutatott pozitív értékeket a szonda, ez szintén duplája az egy évvel korábbi adatnak. Közülük 73 személy esetében kezdeményeztek büntetőeljárást.

A rendőrség - amint az magunk is tapasztalhatjuk - idén tovább fokozza az ittas sofőrök kiszűrésére irányuló ellenőrzéseket, azaz még gyakrabban számíthatunk arra, hogy megállítanak és megszondáztatnak bennünket.

A kapitányság területén egyébként tavaly a balesetek (240-ről 242-re), és az ezekben megsérültek száma (51-ről 54-re) is enyhén emelkedett.

Csak Mohácsot vizsgálva viszont éppen ellentétes irányuló volt a változás, a város területén 2016-ban 13 személyi sérüléses karambolt történt, míg egy évvel korábban ennél éppen tízzel több.

M. B.