Szigorították a rendeletet, este tízig szólhat csak a zene a mohácsi kerthelyiségekben

2017. július 20. csütörtök 08:09

Szigorították a rendeletet, este tízig szólhat csak a zene a mohácsi kerthelyiségekben

Tíz órakor le kell kapcsolni a zenét a mohácsi kerthelyiségekben a képviselő-testület döntése értelmében. A szigorításra a lakossági panaszok miatt volt szükség. 

- A rendszeressé vált lakossági panaszok okán és a békés egymás mellett élés elősegítése érdekében javaslom, hogy az üzletek nyitvatartási rendjéről szóló önkormányzati rendeletünkben a vendéglátó egységekre vonatkozó szabályozást módosítsuk aszerint, hogy a kerthelyiségekben este tíz óra után ne lehessen a lakók nyugalmát és pihenését indokolatlan mértékben zavarni - indítványozta a hétvégén tartott rendkívüli testületi ülésen Szekó József, Mohács polgármestere.

A napirend kapcsán megjegyezte, a vendéglátó-egységek nyitvatartási rendjének változatlan hagyása mellett kizárólag az utcai kerthelyiségekre vonatkozik az, hogy este 10:00 óra után szabadtéren hangosító berendezést, műsorforrást tilos működtetni, valamint élő zenét szolgáltatni.

Azaz semmi olyan tevékenység nem folytatható, amely a jogszabályban meghatározott, lakóterületre éjszakai környezeti zaj- és rezgésterhelési határértéket, a 40 dB-t túllépi.

A képviselő-testület egyhangú döntéssel szavazta meg a rendelet módosítását, amely hatályba lépett, így annak megszegői bírságra számíthatnak.

Forrás: Önkormányzati Hírek