Önkormányzati hozzájárulással újul meg a Pándy Kálmán Otthon konyhája

2016. november 29. kedd 15:55

Önkormányzati hozzájárulással újul meg a Pándy Kálmán Otthon konyhája

Naponta átlagosan 700 adag normál ebédet-, továbbá a felnőttek mellett a bölcsődések, óvódások és iskolások részére mintegy hatféle diétás ételt készítenek a Pándy Kálmán Otthonban. Az önkormányzat a konyha teljes felújítását tizenkétmillió forinttal támogatja.  

A főzéshez szükséges eszközök korszerűsítéséről már korábban gondoskodtak, megteremtették a feltételét a különböző betegségben szenvedők részére a speciális ételek előállítására és névre szóló kiadagolásához is.

A konyha teljes körű felújításához viszont további 72,1 milliós beruházást ütemeztek, amihez a hiányzó 12 milliót a város biztosítja.

A Mohács-Kölked Református Társegyházközség öt éve vette át az intézmény működtetését a várostól. Az ingatlanok használatáért évente, az otthon teherviselő képességét figyelembe véve határozzák meg az esedékes bérleti díjat, amit az önkormányzat mindenkor átenged az aktuális fejlesztéseik finanszírozására.

Idén így 30 millióval támogatja a feladataik ellátását Mohács, míg az újabb munkákhoz hiányzó 12 milliót a jövő évi bérleti díjból előlegez meg a képviselők legutóbbi ülésén hozott egyhangú határozata alapján.

- A konyha párátlanításához az elszívó rendszer kiépítése, a fűtés- és elektromos vezetékek-, továbbá pár nyílászáró cseréje, majd e munkálatok után a falburkolat helyreállítása tervezett. A szakemberek várhatóan novemberben foghatnak a feladatokhoz, a munkaterületet pedig úgy tudjuk biztosítani a részükre, hogy az ételek készítését sem kell szüneteltetnünk - tájékoztatta hírportálunkat Kolutácz Györgyné, a Pándy Kálmán Otthon igazgatónője.

A bentlakásos intézményben a helyben fogyasztott, illetve kiszállított ebédadagokon túl a gondozottaknak és dolgozóknak - naponta mintegy 150 fő részére - reggelit, tízórait, uzsonnát és vacsorát is felszolgálnak.

B. M.