Megkezdték a dolgozók felvételét az iparipark új üzemébe

2013. február 20. szerda 11:43

A fracia tulajdonú PCI Formaöntöde Magyarország Kft. üzemcsarnokának berendezése befejeződött. A városban „alumíniumöntödeként" említett cég a tervezetteknek megfelelően megkezdte a dolgozók felvételét.

- A gyártásszerű termelést előkészítő próbaöntés, valamint az eddig felvett dolgozók betanítása a napokban kezdődött - tudtuk meg Csigó Luca igazgatási asszisztenstől. Mint elmondta, az üzemcsarnok berendezése, azaz a gyártáshoz szükséges gépek, berendezések - mint például az öntőgép, az olvasztókemence, a hőntartókemence, a hőkezelő berendezés, a röntgen, a hegesztő- és mérőgépek - beszerelése az ütemezés szerinti határidőre befejeződött. 

Január második felében harminc fő - zömmel azok a szakemberek, akik a karbantartó csapatba kerültek - már munkába állt, illetve mellettük megkezdik azoknak a felvételét is, akik betanított dolgozóként végzik az olvasztó, öntő, fűrészelő, végellenőrző, csomagoló feladatokat. A felsorolt munkakörökre az előzetesen leadott önéletrajzok alapján történik a munkavállalók behívása.

A 2012. júniusában indult beruházás keretében az üzemcsarnok és az irodaház építési munkálatai decemberre befejeződtek. A létesítmény francia tulajdonosa egy 2005-ben, Kínában alapított hasonló öntödét, ám miután az ott készülő termékek zömét európai országokban értékesíti, úgy döntött, hogy hazánkban is létesít egy üzemet. Helyszínnek Mohácsot választotta, s ezzel lehetővé teszi, hogy ez év végéig mintegy száz fő foglalkoztatása válik biztosítottá, míg a teljes kapacitással dolgozó üzemben a tervek szerint majd 175 munkás fog dolgozni.


B.M.