Megelevenedik a pop- és rocktörténelem: Illés - Fonográf emlékkoncertet ad az Asterix

2024. április 30. kedd 10:48

Megelevenedik a pop- és rocktörténelem: Illés - Fonográf emlékkoncertet ad az Asterix

A tavalyi, átütő sikert hozott Omega emlékkoncert után újabb nagy dobásra készül az Asterix Live Music Band: a mohácsi zenekar ezúttal Illés-Fonográf emlékkoncertet ad, május 4-én, azaz most szombaton a volt kertmoziban. Az estre még néhány belépő vár gazdára, jegyek a helyszínen is kaphatóak lesznek.

 

 

Aki ott volt tavaly szeptemberben a mohácsi kertmoziban az Asterix Omega emlékkoncertjén, ismét meggyőződhetett arról, hogy az Asterix Mohács méltán legkelendőbb zenei exportcikke.

A hazai és nemzetközi színpadok sokaságán megfordult együttes lenyűgöző produkciót vezetett elő, túlzás nélkül egy életre szóló élménnyel gazdagodtak, akik ott voltak a
közönség soraiban.

A hírek szerint egyébként júniusban Pécsett, a Zsolnay-negyedben is meghallgathatók lesznek az Omega slágerei az együttes előadásában.

Ami viszont már biztos, hogy májusban jön a következő, szintén izgalmasnak ígérkező mohácsi koncert.

- Az Omega-emlékkoncertet követően Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere
azzal lépett oda hozzánk, nincs-e kedvünk megidézni további magyar, legendás zenekarok emlékét - nyilatkozta lapunknak Wenczel Zoltán, az Asterix vezetője. - Azzal érvelt, hogy ezeken az esteken tulajdonképpen generációk találkoznak, az idősebbek felidézik az ifjúságukat, a fiatalok pedig megismerhetik és megszerethetik az előző évtizedek ikonikus együtteseit.


Wenczel Zoltán elmondta, nem kellett sokáig győzködni őket, s választásuk az Illésre és a Fonográfra esett.

- A zenekarokból több tagot is ismerünk, de hozzájuk nincs olyan személyes kötődésünk, amilyen az Omegához. Azonban, mondhatnánk, velük kezdődött minden, ikonikussá vált dalok sokaságát köszönhetjük nekik, amelyek közül a mi repertoárunkban is jó néhány szerepelt eddig is, szóval egyáltalán nem idegen számunkra ez a terep, s persze a kellő tisztelet is megvan bennünk a legendák iránt.

Hozzátette, a május 4-én, szombaton este nyolc órakor kezdődő koncerten közreműködik Bartha Tibor, aki korábban több Illés-Fonográf produkció részese volt. S hogy valóban generációk találkozásává váljon a színpadon is az este, Mezey Diana, a Madách Színház művésze is a vendégek között lesz, csakúgy, mint a mohácsi Glasovi, akikkel néhány dalt áthangszerelve mutatnak be, valamint a szintén mohácsi Total Brass.

A belépőjegyek közül már csak néhánynak nincs gazdája, jegyek a helyszínen is kaphatóak lesznek.


Wenczel Zoltán végül arról is beszámolt, hogy az emlékkoncertek sora ezzel nem ér véget, a tervek szerint a későbbiekben újabbakkal is jelentkeznek majd. 

M. B. - Fotó: Asterix