Lecsukták a baranyai gyilkosság gyanúsítottját

2023. december 22. péntek 10:03

Lecsukták a baranyai gyilkosság gyanúsítottját

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy nő letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított nő 2023. december 19-én 3 óra 30 perc és 4 óra 20 perc közötti időben egy szigetvári családi ház bejárati ajtajánál dulakodás közben, a házban lakó sértett férfit egy késsel a mellkasának bal oldalán megszúrta. A szúrás a férfi szívét érte. A sértett a sérülés következtében életét vesztette.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekményt a törvény öttől tizenöt évig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény jellegére, a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, bizonyítási eszközök megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítást. Mindezekre tekintettel a bíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék