Látogatási tilalmat rendeltek el a Mohácsi Kórház több osztályán az influenzajárvány miatt

2017. január 17. kedd 10:42

Frissítve: 2017. január 18. szerda 11:48

Látogatási tilalmat rendeltek el a Mohácsi Kórház több osztályán az influenzajárvány miatt

FRISSÍTVE: az összes kórházi osztályon tilos a látogatás. Egyre többen betegednek meg országszerte influenzában. Elővigyázatosságból több kórházban részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el, többek között Mohácson, a kórház szülészeti és gyermekgyógyászati és intenzív osztályán is. 

Január 11-én jelentette ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK), hogy immár Magyarországon is influenzajárvány van, mivel a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján egy hét alatt a duplájára - több mint 16 ezerre - emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, ezzel átlépte a járványküszöböt.

A megbetegedések halmozódásáról az év első hetében Baranyából is érkezett jelentés, amely laboratóriumi vizsgálattal igazolta, hogy influenzavírus az okozója.

Az országban már több kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el, volt ahol már decemberben nem fogadhattak látogatókat a betegek.

Keddtől már a Mohácsi Kórház intenzív, szülészeti, gyermekgyógyászati, valamint sebészeti osztályán is szünetel a látogatás. Szerdán már minden részlegre vonatkozóan elrendelték az intézkedést. A tájékoztatás szerint a tilalom előre nem látható ideig, visszavonásig érvényes.

AZ ÁNTSZ eddigi jelentései szerint Baranyában eddig csak Mohácson volt szükséges bevezetni a látogatási tilalmat, több megyei kórházból egyelőre nem jelentettek hasonló intézkedést.

K. A. - Fotó: Dittrich Éva (archív)