Kutya világ: módszeresen ellopják az akadályokat a mohácsi kutyaiskolából

2017. június 23. péntek 07:46

Kutya világ: módszeresen ellopják az akadályokat a mohácsi kutyaiskolából

Rendre eltűnnek az akadályok a mohácsi kutyaiskolából, a vezetők a további lopásokat egy zárható tároló vásárlásával előznék meg. Gyűjtést indítottak. 


Több mint tizenöt éve működik Mohácson a kutyaiskola, Ritzl Tímea és édesapja, Ritzl Ferenc, hatodik éve vezetik a létesítményt. Az iskolát annak idején többek között a kutyás kultúra fellendítésére hozták létre, céljuk, hogy az emberek megismerjék a kutyával való aktív együttélés örömeit.

A létszám folyamatosan változik, tavasszal és nyáron jellemzően többen vannak a csütörtökön és szombaton tartott foglalkozásokon.

Az oktatók habilitációs kutyakiképzői papírral és több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így a versenykutyázás, a habilitációs kutyakiképzés, az agility, vagy akár a mentőkutyázás világába is utat tudnak mutatni.

A kutyák nagy része családi kutya, a legnagyobb igény az engedelmességi feladatok megtanítására van, de emellett szocializációs képzés, agility , különböző trükkök és a pórázhoz szoktatás is szerepel a feladatok között. Mindezek mellett nem utolsó szempont, hogy a tanulás mellett a kutya és gazdája együtt szerezzenek közös élményeket.

A kutyaiskola egy füves területen található, kezdetleges felszerelésekkel, világítás nélkül. A saját kezűleg, fából és fémből készített akadályokat egy palatető alatt tárolják, ám azok nagy részét rendre ellopják.

A kutyaiskola vezetői éppen ezért egy mobil faháznak látják legnagyobb szükségét, ahova elzárhatnák a megmaradt akadályokat és eszközöket, emellett természetesen újakat is szeretnének vásárolni. A források szűkössége miatt gyűjtést indítottak, ami jelenleg is tart.

Bármilyen jellegű felajánlást szívesen fogadnak a vezetők. Még több információ az alábbi telefonszámon kérhető: Ritzl Ferenc 06205997227.

Erdélyi Bianka