Hat járművel vonultak a tűzoltók a kertvárosi lakástűzhöz

2023. december 29. péntek 08:25

Hat járművel vonultak a tűzoltók a kertvárosi lakástűzhöz

Szerdán délelőtt, Pécsen, az Éva utcában, egy második emeleti társasházi lakásban keletkezett tűz. A pécsi hivatásos tűzoltók hat gépjárművel vonultak a helyszínre. A tűzoltók kiérkezése előtt a rendőrök öt főt kísértek ki a társasházból a nagy füst miatt. 

 

 

A hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az érintett lakás lakói elhagyták az ingatlant. A lépcsőház legfelső részén volt tapasztalható jelentősebb mennyiségű füst, ami a tetőablak és a tetőkijárat kinyitásával hamar kiszellőzött. Az egységek a lépcsőház átszellőztetése idejére 8 lakásban 19 fő elzárkóztatását rendelték el egy rövid időre.

A tűzzel érintett lakás egyik szobájában a szekrény és az ágy között, mögött volt tapasztalható lánggal égés, amit gyors beavatkozóval a tűzoltók eloltottak.

A tűzeset során károsodott a szoba berendezése és a lakás festése. A tűz vélhetően az ágy mögött húzódó elektromos vezeték túlterhelésétől, vagy zárlatától keletkezhetett. Ingatlan lakható maradt, de a tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét az elektromos rendszer felülvizsgálatára.

Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Forrás: Katasztrófavédelem