Harminchat fiatal bérmálkozott Sombereken

2017. május 09. kedd 08:14

Harminchat fiatal bérmálkozott Sombereken

Április utolsó hétvégéjén Sombereken harminchat fiatal részesült a bérmálás szentségében. Udvardy György pécsi megyéspüspök arra hívta fel a bérmálkozók figyelmét, hogy a szentségben megkapják a lehetőséget a boldogságra, ezzel az emmauszi tanítványok nyomdokain haladhatnak. 

Április 29-én és 30-án három településen, köztük Sombereken szolgáltatta ki a bérmálás szentségét Udvardy György megyéspüspök. A főpásztor arra kérte a bérmálkozókat, növekedjenek hitükben, hiszen a bérmálás nem egy folyamat vége. A szentség felvételével segítséget kapnak ahhoz, hogy a Szentlélek által kapott örömben éljenek. Az evangéliumban Jézus találkozását hallottuk az emmauszi tanítványokkal, a megyéspüspök a most bérmálkozóknak ebben a találkozásban jelölte ki az apostoli feladatot.

Szombaton Sombereken összesen harminchatan bérmálkoztak. Négy településről, Palotabozsokról, Görcsönydobokáról és Mohácsról is érkeztek a községhez kötődő fiatalok, akik aktív szerepet vállalnak a plébániai életben, tagjai a kórusnak vagy rendszeresen szolgálnak az oltárnál ministránsként.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye