Favágás Lánycsókon: válaszolt az E. ON, szerintük nem történt károkozás

2017. július 10. hétfő 17:05

Favágás Lánycsókon: válaszolt az E. ON, szerintük nem történt károkozás

Amint arról beszámoltunk, a lánycsókiak közül többen is kifogásolták az E.ON megbízásából ténykedett vállalkozás munkáját, amely során szerintük barbár módon vágták vissza a fákat. A szolgáltató hétfőn válaszolt lapunk ezzel kapcsolatos kérdéseire. 

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a cég válaszát:

„Lánycsókon a Mátyás király utcában 2017.07.01-én üzemzavar elhárítás keretében ( azaz nem előre egyeztetetten) 09:28 és 13:15 között dolgozott az alvállalkozónk a mi kérésünkre. A gallyazásra azért volt szükség, mert a szolgáltatást nem tudták addig helyreállítani a kollégák, amíg a hálózat vezetékei közé növő fákat a vállalkozónk el nem távolította.

A munkavégzés időtartama alatt a helyszínen járt Kovács Róbert alpolgármester, aki jelezte a vállalkozónak, hogy az érintett fákat a hivatal el kívánja távolítani, és a helyükre olyan fákat fognak ültetni, amelyek a biztonságos üzemeltetést nem zavarják. Ennek az információnak a tudatában a kollégák a jelentősebb mértékű beavatkozás mellett döntöttek, amely a későbbiekben megkönnyíti az önkormányzat részére a fák biztonságos eltávolítását, valamint az ott lakóknak sem okoz majd kellemetlenséget egy esetleges tervezett üzemszünet (nem szükséges az üzemelő hálózatot kikapcsolni).

A fenti információkat hétfőn Hadra József, Lánycsók polgármestere is megerősítette és jelezte, hogy a gallyakat hétfőn délután az önkormányzat munkásai eltávolítják. (Általában a gallyazást végző alvállalkozónk végzi el ezt a munkát, de ebben az esetben az önkormányzat gondoskodik a levágott gallyak elszállításáról.)

A gallyazási feladatok elvégzését minden esetben ellenőrzik és minősítik a kollégáink. Üzemzavar elhárítás során sajnos nem tudunk minden érintett tulajdonost a munkavégzésről értesíteni.

Kártérítésre abban az esetben számíthatnak az ügyfelek, ha saját ingatlanukon a biztonsági övezetet nagyságától nagyobb mértékben történt a gallyazás, vagy ha a munkavégzéssel kapcsolatban egyéb kártokozás történt (zöld és taposási kár, tető, kerítés és egyéb értékekben okozott kár).

Információink szerint ebben az esetben nem történt károkozás, de ha bármely ügyfelünknek kárigénye lenne, azt az ügyfélszolgálatunk felé jelezheti, kollégáink ki fogják vizsgálni a panaszt."

M. B.