Bólyban is kampányoltak a nők elleni erőszak megelőzéséért

2016. október 31. hétfő 14:44

Bólyban is kampányoltak a nők elleni erőszak megelőzéséért

A Bólyi Polgárőr Egyesület szervezésében került sor a napokban a „Női NEM - Válasz az erőszakra" elnevezésű bűnmegelőzési program rendezvényére a bólyi Erzsébet Vígadó színháztermében.  

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014-ben elindított - a nők elleni erőszak megelőzését célzó - napjainkra megyei érdeklődésre számot tartó programja kapott meghívást a négyezer lelket számláló Bólyba.

A 2016. október 26-án délelőtt megrendezett programon elsőként a „Városvédő - Kezedben a biztonságod" elnevezésű ingyenes mobiltelefonos alkalmazásról tartott ismertetőt Rózsavölgyi Péter, a fejlesztő cég, az NRG Online Média Tanácsadó Kft. ügyvezetője. Az okostelefonra letölthető applikáció beállításával a telefon alkalmassá válik arra, hogy baj esetén ne csak a családtagokat értesítse, hanem a hívó fél GPS adatai a pécsi térfigyelő központba is megjelenjenek, megkönnyítve így a rendőrség riasztását.

A nők elleni erőszak formáiról, okairól, és a megelőzés lehetőségeiről a bűnmegelőzési program megálmodója dr. Vitális Ágnes rendőr alezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást, de a teltházas rendezvényen résztvevők Schönberger Tamás helyi polgárőrtől a fizikai támadások megelőzésére alkalmas, hasznos önvédelmi fogásokat is elsajátíthattak.

Forrás: BMRFK