Aranka és Pufi után Manó, a póniló, a mohácsi gyerekek nagy kedvence is elpusztult

2016. augusztus 25. csütörtök 17:09

Aranka és Pufi után Manó, a póniló, a mohácsi gyerekek nagy kedvence is elpusztult

A napokban sajnos hosszú betegeskedés után elpusztult a Mohácsi Lovasklubba járó gyerekek nagy kedvence, Manó, a póniló. 

Manó évek óta kehes volt, ami a lovaknál egy gyakori légúti, gyógyíthatatlan betegség. Szombaton reggel megtelt a tüdeje vízzel, délelőtt már le is feküdt és hiába próbálták, nem bírták felállítani

Pár éven belül, Pufi és Aranka után, ő már a harmadik ló Mohácson, aki sajnálatos módon eltávozott az istállóból, sok száz gyermek bánatára.

A 16 éves mohácsi Lauer Liza évekig dolgozott mindhárom lovon.

„Hatévesen, barátnőm szülinapján mentem le először a lovardába, és ahányan voltunk, bementünk a Manóhoz. Nem volt olyan gyerek, aki ne szerette volna. Egy év múlva nyáron, első lovas táborom kezdetén Sanyi bácsi és Szabolcs bácsi osztott be minket, kezdő lovasokat, hogy melyik lóra üljünk. Manóhoz kerültem.

Az elején nehéz volt őt megszoknom, ahogy fejlődtem, átkerültem a Pufira, vele tanultam meg önállóan menni, igaz, hogy sokszor elvitt a pálya sarkába és csak segítséggel tudtunk visszamenni. Ahogy nőttem, én is nagyobb lóra, az Arankára kerültem, akitől nagyon sokat tanultam. Pár éve már a nyári táboroztatásokban is sokat segítek, ahol a kicsik és kezdő lovasok egytől-egyig Manón és Pufin, a két pónilovon tanultak meg lovagolni. Türelmes társak voltak, hiszen hagyták, hogy a gyerekek ide-oda ráncigálják a szárat, és még egy rossz mozdulattal sem büntették lovasaikat.

Manó abban is partner volt, hogy elsajátíthassuk a lovas torna rejtelmeit. Rajta bénáztunk először, de a sok gyakorlás és munka meghozta gyümölcsét, számos csodás pillanatot éltünk át. Pufi kettő, Aranka egy éve, Manó pedig most távozott el tőlünk. Egy egész lovarda és még számtalan gyermek gondol Rátok, emléketeket megőrizzük szívünkben."

Képünkön: Lauer Liza ezzel a fotóval búcsúzott Manótól a Facebook oldalán.  

Erdélyi Bianka