A bíróság ismét elmarasztalta Németh Imrét - egyre dagad a sok éve renitens tanulópénze

2014. március 25. kedd 09:21

Információnk szerint március 19-én hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt ítélték el a már nem csak Mohácson közismert Németh Imrét. Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint 350 000 forint pénzbüntetést kapott egy 2011-es ügy miatt, mikor a Polgármesteri Hivatalban inzultálta a biztonsági őrt és a rendőrt.

Az önkormányzatnál úgy kommentálták a hírt, hogy megítélésük szerint Németh szempontjából méltányos ítélet született, de tudják, több hasonló ügy van folyamatban és bíznak benne, hogy ezekben is olyan ítéletek születnek, melyek jobb belátásra bírják a renitens magatartásáról elhíresült személyt, vagy legalábbis elveszik a kedvét a hasonló cselekedetektől.

Úgy hallottuk, hogy Németh nem volt képes az ítéletet fegyelmezetten, méltósággal fogadni: az indokolásnál szitkozódva kirohant a tárgyalóteremből. Úgy tűnik az elmúlt időszakban az igazságszolgáltatás részéről őt ért „kudarcok" kikezdték a feltehetően amúgy sem acélos tűrőképességét, hiszen ismert, hogy a rá tett bíráló, elítélő megjegyzések miatt sorra jelentette fel a képviselőket és a polgármestert.

Természetesen ezeket az eljárásokat is rendre elbukta. Ilyen volt egyebek mellett a Pávkovics Gábor képviselő ellen indított eljárása egy bíráló megjegyzésért, melyet a legfőbb bírói testület, a Kúria utasított el. Említhetjük a Kovács László képviselő elleni , folyamatban lévő eljárást is, akit testi sértés miatt perel, mert szerinte a képviselő megfogta a karját, és azzal testi sérülést okozott neki. Ha nem tudnánk, hány ember - a rendőrségen, a bíróságon és a különböző hivatalokban dolgozók, aztán az alaptalanul megvádoltak - idejét rabolja, akár nevethetnénk is azon, amikor Hegedűs Emesét, a Polgármesteri Hivatal kulturális referensét vádolta eredménytelenül személye elleni erőszakkal!

Ugyancsak elutasította a bíróság a polgármester elleni feljelentését a 2013. október 23-i ünnepségen egy szerinte rá vonatkozó, becsülete csorbítására alkalmas megjegyzésért. A városi eseményen Szekó József a kiemelkedő személyiségek méltatása mellett az alábbi kijelentést tette: ,, Sajnos a sok kiválóság mellett akad jócskán negatív példa is, de a legjobb gyártósoron is teremnek selejtek." Németh szerint a polgármester ekkor a megemlékező beszédet hallgató sokaságban őrá mutatott. A bíróság megállapította, hogy a fenti kifejezés negatív értékítélet Némethről, mint Mohács város életében rendszeresen részt vállaló, közszereplőként tevékenykedő személyről, mely sérelmezett kifejezés véleménynyilvánítás, melyet Németh mint közszereplő tűrni köteles.

A Mohácsi Újság.hu a közelmúltban adott hírt arról is, hogy egy korábban nyertesnek hitt perében a rendőrség felülvizsgálati kérelmének a Kúria helyt adott, s az ügyben született jogerős ítélet értelmében Némethnek vissza kell fizetnie a rendőrségtől kapott 500 000 forintot, továbbá viselnie kell a perköltséget is, mely tudomásunk szerint 170 000 Ft. Ennyibe kerül neki az az akció, amikor Polgár Károllyal - a más ügy miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egykori jobbikos elvbaráttal - csuklójukkal összekötözték magukat, és így próbált Németh Imre megzavarni egy képviselő-testületi ülést. A rendbontásnak a rendőrség vetett véget, aztán az intézkedés ellen tett feljelentésének lett végül a borsos, 670 000 forintos tanulópénz az ára. Vajon tényleg tanul belőle?

B. M.