Márciustól látogatható a Veszprémi Tavaszi Fesztivál

2017. február 21. kedd 12:30

Márciustól látogatható a Veszprémi Tavaszi Fesztivál

Öt előadást tűz műsorra a 10. Veszprémi Tavaszi Fesztivál március közepétől. Az egy saját és négy vendégprodukciót felvonultató rendezvény első előadása március 12-én lesz a Hangvilla rendezvényközpontban - közölte a programsorozatot rendező Pannon Várszínház igazgatója veszprémi sajtótájékoztatóján kedden.

Vándorfi László elmondta, hogy a teátrum saját produkcióját, A padlás című musicalt láthatják elsőként a nézők, majd a Pesti Magyar Színház produkciója, A Szkalla lányok című színdarab kerül színre. Mint fogalmazott, a fesztivál keretében igyekszik minden évben olyan produkciókat hívni, amelyek a veszprémi közönség számára máskor nehezen elérhetőek. Így esett a választás A Szkalla lányok című előadásra, melyet Örkény István Macskajáték című műve alapján alkalmazott színpadra Berényi Gábor. Az előadásban Béres Ilona és Tordai Teri lép színpadra március 17-én - fejtette ki.



A szentendrei Ivancsics Ilona és színtársai produkcióját március 18-án láthatja a veszprémi közönség. Török Tamás, Sej, szellők című darabja az ötvenes éveket idézi a szatíra eszközeivel - közölte Vándorfi László. A színházigazgató kifejtette: a Kármen című élőzenés táncos produkciót a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház vendégjátékaként láthatja a közönség március 25-én Vári Bertalan rendezésében.

A fesztivált Csányi Sándor Avagy miért ne próbáljuk megérteni a nőket című önálló estje zárja május 14-én - mondta Vándorfi László. Hozzátette: a rendezvény gyermekszínházi kísérőprogramját március 21-én mutatják be, a Play című kalandjáték a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház produkciója, a darab rendező-koreográfusa Hernicz Albert.

Képünk illusztráció.

MTI