Lövöldözés Bőnyben, egy rendőrt meglőhettek

2016. október 26. szerda 10:16

Frissítve: 2016. október 26. szerda 14:50

Lövöldözés Bőnyben, egy rendőrt meglőhettek

FRISSÍTVE: gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést, és megölt egy rendőrt egy idős férfi. Sajtóinformációk szerint lövöldözés volt szerda reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben, rendőrök is érintettek, a hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök. Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.

FRISSÍTVE: 11.04

Az MTI úgy értesült, hogy a lövöldözésben egy rendőr meghalt. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója, Oláh Attila arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a 74 éves elkövetőt kórházba vitték, most műtik.

FRISSÍTVE: 14.50
Gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben egy idős férfi szerda reggel, és megölt egy rendőrt - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője győri sajtótájékoztatóján.

Keresztes Imre elmondta, hogy hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, és a megalapozott gyanút még ma közlik az idős férfivel.

Hajdu János elmondta: nyolc óra után néhány perccel érkezett a TEK központi ügyeletére bejelentés sérült rendőrökről és tűzharcról, és a győri egység fél kilenc után nem sokkal érkezett a bőnyi címre.

Az is kiderült, hogy az elkövető 76 éves. A rendőrökre támadó férfit egy lövés érte a testén. A TEK sürgősségi orvosai stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek - közölte.

 

Bejelentették továbbá, hogy alezredessé léptették elő és hősi halottá nyilvánították a megölt rendőrt.

Papp Károly azt mondta, a 46 éves férfi huszonöt éve szolgált a rendőrség kötelékében, és kiváló embert, kitűnő kollégát ismertek meg benne.

Az országos rendőrfőkapitány Pintér Sándor belügyminiszter és a rendőrség nevében részvétet nyilvánított a családtagoknak.

MTI - Fotó: MTI/Krizsán Csaba