Fegyverrel tartott túszul egy nőt egy férfi a fővárosban

2024. február 27. kedd 13:56

Fegyverrel tartott túszul egy nőt egy férfi a fővárosban

Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt letartóztatást kezdeményeztek egy budapesti férfi ellen, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a police.hu-n. 

 

 

Azt írták, a férfi február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában fogva tartotta látogatóba érkező ismerősét. A fiatal nőt pisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát.

A férfi ezután a 112-t hívta, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a nő egyik férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt.

A helyzet megoldásáért a BRFK tájékoztatta az ilyen esetekben kizárólagossággal rendelkező Terrorelhárítási Központot (TEK). A TEK-nek közel másfél órás tárgyalás után sikerült elérnie, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak.

A fővárosi nyomozók a lakásban lefoglalták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert. Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni.

A férfi beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt - állította - nem emlékezett a történtekre. Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat a BRFK őrizetbe vette, és kezdeményezte a letartóztatását.

MTI